Για τις εξελίξεις στα σχολεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία προχώρησε ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Βήττος με τον διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εν λόγω σχολείο ύστερα από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μαθητή/τρια. Όπως ενημερώθηκε, στο σχολείο έγινε απολύμανση και το τμήμα του/της εν λόγω μαθητή/τρια έκλεισε. 

Ωστόσο, στο βαθμό που δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινή λειτουργία των σχολείων, οι πιθανότητες να εντοπιστούν στο μέλλον κι άλλα κρούσματα στα σχολεία του δήμου μας σε μαθητές/τριες  ή εκπαιδευτικούς είναι αυξημένες. 

Αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής καθώς όχι μόνο δεν έκαναν απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα, προπαγανδίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς και είναι υπό έλεγχο. Μάλιστα σε πρόταση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Βήττου για διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και γονείς ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι αυτό αποτελεί κόστος, ταυτιζόμενος απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική η οποία επικαλείται το δημοσιονομικό έλλειμμα για να αποποιηθεί την ευθύνη απουσίας μέτρων στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες κινητοποιούνται και οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Βριλησσίων, όπως και σε όλη την Ελλάδα, με δίκαια αιτήματα διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή, ένα ασφαλές και ανοιχτό σχολείο με όρους και προϋποθέσεις που δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Γι’ αυτό, λοιπόν, αυτοί που αναζητούν υποκινητές των κινητοποιήσεων και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ουσιαστικά αιτήματα  ας επισκεφτούν ένα ένα τα σχολεία του δήμου προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι εάν τα προβλήματα είναι υπαρκτά ή όχι.

Η προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς από την ουσία του θέματος που είναι η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ο κίνδυνος διασποράς πάρα πολύ μεγάλος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

Μόνιμη παρουσία νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και σταθερή παρουσία γιατρών σε ομάδες σχολείων.

Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές -το πολύ- ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.

Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.).

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, μαζί με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων

25/9/2020

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο