Η “Χαμένη Άνοιξη” της Ναυτικής Βάσης

Άρθρο του Αργύρη Ντινόπουλου επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου

Ο Ξένος Μανιατογιάννης θα έπρεπε να έχει απομακρύνει τα απορριμματοφόρα από την Ναυτική Βάση μέχρι τις 6 Μαΐου 2021 σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (την ψήφισαν και οι δικοί του!)

Δηλαδή μέχρι μεθαύριο.

Χθές τα απορριμματοφόρα ήταν εκεί.

Η κραυγαλέα αντίφαση ανάμεσα στην άνοιξη της βριλησσιώτικης φύσης και στην διαχείριση των απορριμμάτων είναι εξοργιστική.

Το 2006 εμείς παραδώσαμε το πάρκο της Ναυτικής Βάσης και το σύνολο της υπόλοιπης έκτασης στον Δήμο Βριλησσίων.

Δηλαδή παραδώσαμε ένα ενιαίο πνεύμονα πρασίνου 52 στρεμμάτων.

Αντίστοιχο με το Άλσος Συγγρού.

Αλλά από το 2006 μέχρι σήμερα δεν έγινε καν το αυτονόητο.

Δεν ξηλώθηκε το συρματόπλεγμα που χωρίζει το πάρκο από την υπόλοιπη έκταση ώστε να είναι προσβάσιμος όλος ο πνεύμονας πρασίνου στους βριλησσιώτες.

Έτσι σήμερα ο Δήμαρχος στερεί από τους δημότες την ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την Ναυτική Βάση η οποία από το 2006 ανήκει στον Δήμο Βριλησσίων.

Αλλά ο Ξένος Μανιατογιάννης έκανε και κάτι χειρότερο.

Μετέτρεψε την Ναυτική Βάση σε υπαίθριο σταθμό διαχείρισης απορριμμάτων  «προστατευμένο» με συρματόπλεγμα.

Ενώ χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια μέχρι να συντηρήσει το παρατημένο (από το 2006!) πάρκο της Ναυτικής Βάσης που σήμερα απολαμβάνουν οι δημότες.

Από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να φύγουν τα απορριμματοφόρα και για να ξηλωθεί το συρματόπλεγμα.

Δείτε το VIDEO με την κατάσταση στην Ναυτική Βάση ένα χρόνο μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απομάκρυνση των απορριμματοφόρων.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο