«Μιλάς Ψηφιακά»

Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Βριλησσίων
Με εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων εξυπηρέτησης του πολίτη και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του

Η νέα δράση του Δήμου Βριλησσίων με τίτλο «Μιλάς Ψηφιακά» αποτελεί μια άμεση απάντηση του Δήμου στις προκλήσεις του μεγάλου ψηφιακού άλματος που επιχειρεί η χώρα. Σκοπός της δράσης είναι να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και να βοηθήσουμε όσους νιώθουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη ραγδαία εξέλιξη του διαδικτύου.


Σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη δεσμευόμαστε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Το «Μιλάς Ψηφιακά» γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων, του Δήμου Τρικκαίων και της Αναπτυξιακής Α.Ε του Δήμου Τρικκαίων  "eTrikala Α.Ε".


Η σύμβαση έχει τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Βριλησσίων με εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων εξυπηρέτησης του πολίτη και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του» και σκοπεύουμε να συμβάλλουμε μέσω της συγκεκριμένης δράσης στη βελτίωση της «έξυπνης» ταυτότητας του Δήμου Βριλησσίων.


Συστήνουμε στους δημότες μας τους χαρακτήρες Dino και Dino Jr. (DJ) δυο γλυκύτατους δεινόσαυρους, που σε κάθε τεύχος θα σας δίνουν πληροφορίες και συμβουλές για το πώς θα μιλάμε ψηφιακά!


Οι χαρακτήρες και ο σχεδιασμός του φυλλαδίου έχουν διπλό σκοπό.

Πρώτα, να δώσουν ένα όμορφο ερέθισμα στα παιδιά που είναι εξοικειωμένα με τις ψηφιακές συσκευές και μπορούν να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους, να μάθουν βασικές λειτουργίες της ψηφιακής εποχής


Δεύτερον, να είναι εύχρηστο και για τους μεγαλύτερους που θέλουν να εξερευνήσουν μόνοι τους την ψηφιακή γνώση.


Το πρώτο τεύχος του «Μιλάς Ψηφιακά» σας μαθαίνει, τί είναι η άυλη συνταγογράφηση. Θα μοιραστεί στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας και σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε ΚΑΠΗ, αθλητικά σωματεία και σημεία κεντρικού ενδιαφέροντος ώστε να το αποκτήσουν όλοι.


Μπορείτε να ακολουθήσετε τη δράση Μιλάς Ψηφιακά στην ιστοσελίδα Μιλάς Ψηφιακά (milas-psifiaka.gr), στο Facebook στη Σελίδα Smart Vrilissia (https://www.facebook.com/102525525327356/) ,  όπου θα παρουσιάζονται όλες οι δράσεις του Δήμου μας που σκοπό έχουν να τον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης. Επίσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων (www.vrilissia.gr ) και στην κεντρική σελίδα του Δήμου Βριλησσίων στο Facebook (https://www.facebook.com/vrilissia.gr/).


Μιλήστε ψηφιακά. Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο