Για φρεάτια δυσοσμία και κακό οδόστρωμα

Έντονη παρέμβαση του Νικήτα Σταματελόπουλου

Εντονότατη παρέμβαση, για το καυτό ζήτημα των φρεατίων της πόλης με την απαράδεκτη δυσοσμία και αποφορά, αλλά και για την δεινή κατάσταση του οδοστρώματος που επικρατεί στην πόλη μας, άσκησε  στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού "Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια" ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. 


Όπως ο ίδιος επισημαίνει σε χθεσινή ανάρτησή του στην ομάδα "μένουμε Βριλήσσια":

"Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έθεσα το θέμα των φρεατίων των ομβρίων υδάτων και της άσχημης κατάστασης του οδοστρώματος που επικρατεί σε αρκετά σημεία της πόλης.

Δεν είναι μόνο η Λ. Πεντέλης που έχει πρόβλημα με τις οσμές των φρεατίων, αλλά και ένα  μεγάλο κομμάτι της πόλης και ιδιαίτερα η κάτω πλευρά των Βριλησσίων. Μετέφερα τα παράπονα των κατοίκων που πολλές φορές δεν μπορούν να σταθούν στα μπαλκόνια τους λόγω των ενοχλητικών οσμών.  Η διαμαρτυρία τους επίσης έχει να κάνει και με την αύξηση εμφάνισης  τρωκτικών και κατσαρίδων. 


Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάσταση των φρεατίων δεν είναι καλή, είναι γεμάτα φύλλα, σκουπίδια και ακόμα έχουν φυτρώσει ολόκληρα φυτά, αφού λειτουργούν ως ΄΄γλάστρες΄΄ λόγω του ότι είναι γεμάτα φύλλα και χώμα. 

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο διότι το τελευταίο διάστημα εκτελούνται εργασίες από συνεργεία του:

- Του ΔΕΔΔΗΕ (ενίσχυση γραμμών)

-  Της Cosmote (οπτικές ίνες)

- Της επισκευής των πεζοδρομίων (κεντρικά Βριλήσσια)

- Της μεγάλης ανοικοδόμησης που παρατηρείται 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μεγάλες ποσότητες σκόνης και χώματος να καταλήγουν στους δρόμους και τα φρεάτια της πόλης.

Η Διοίκηση οφείλει να δράσει άμεσα, ώστε να ελέγξει τους εργολάβους για να παραδίδουν την πόλη καθαρή μετά το πέρας των εργασιών. Επίσης, οι καθαρισμοί των 1.200 φρεατίων της πόλης να γίνονται πιο τακτικά. Τέλος, να απολυμαίνονται και να καθαρίζονται περιμετρικά τα φρεάτια με ασβέστη.

*(Η φωτογραφία του ασβεστωμένου φρεατίου είναι από τον Δήμο Αλίμου)".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο