Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Φυκίρη

Απαντήσεις σε σειρά δημοσιευμάτων μας

Σύμφωνα με ενημέρωση, που είχε την καλοσύνη να μας παράσχει, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φυκίρης, αναφερόμενος σε διάφορα δημοσιεύματα των Β.Ν., του τελευταίου χρονικού διαστήματος, τόνισε τα παρακάτω:

1. Ο Δήμος Βριλησσίων επανειλημμένα κάλεσε την ΕΥΔΑΠ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσοσμίας της λεωφόρου Πεντέλης. Η ΕΥΔΑΠ ανταποκρίθηκε. Μάλιστα, η ΕΥΔΑΠ με διάφορα όργανα ("ρομποτάκια") διερεύνησε τους αγωγούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται κάποια δυσλειτουργία σε αυτούς.

Ωστόσο, ο Δήμος δεν σταματά την έρευνά του, η οποία μάλιστα είναι σταθερά προσανατολισμένη σε ενδεχόμενες περιπτώσεις διοχέτευσης δύσοσμων αποβλήτων στην αποχέτευση. 

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης περαιτέρω τεχνικών συνεργείων με δαπάνες του Δήμου.

Περαιτέρω, δεν αποκλείεται να διοχετεύονται οσμές και μέσω της ροής του αέρα, από ενδεχόμενα προβλήματα σε αγωγούς γειτονικού Δήμου, πλην όμως όχι τόσο έντονα και για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.  

2. Ο Δήμος έχει προβεί σε αναθέσεις διάφορων εργασιών σε εργολάβους (πεζοδρόμια, οδοστρώματα, αντικατάσταση υδρομετρητών κλπ). 

Οι εργολάβοι είναι μεγάλα γραφεία με ανάλογη την εμπειρία των συνεργείων τους. Ο Δήμος δεν έχει πραγματική δυνατότητα χρησιμοποίησης δικού του προσωπικού.

Οι εργολάβοι είναι υποχρεωμένοι και σε άμεσους χρόνους επισκευάζουν κάθε ζημία που έχει λάβει χώρα.

Έτσι και στις ελάχιστες περιπτώσεις φθορών υδρομετρητών επισκευάστηκαν αμέσως, όπως και στην περίπτωση στην οδό Αίαντος 2Α, την οποία επιβεβαίωσε και ο διαχειριστής της.

3. Τα 16 δένδρα στην οδό Πίνδου δεν πρόκειται να κοπούν. Διερευνώνται άλλες λύσεις.

4. Έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις οδούς 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Αναλήψεως, Κύπρου, Πίνδου και Ολύμπου (σε φάση ολοκλήρωσης).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο