Δράση: άλλοι δύο ευκάλυπτοι «θύματα»

Της μεθόδου κλαδέματος «α λα Βριλήσσια»

Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων


Θα πει ίσως κάποιος, μπροστά σε όσα συμβαίνουν, με τι ασχολούμαστε...


Κι’ όμως. Η εικόνα είναι ενδεικτική της ποιότητας των απαντήσεων που δίνουμε ως οργανωμένος Δήμος και ως κοινότητα απέναντι στα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα.


«Κατόπιν αιτήματος δημότη», ο οποίος ανησύχησε ότι τα δέντρα είχαν πάρει ύψος κλπ κλπ, συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων από 6-7 υπαλλήλους με γερανοφόρο όχημα, «κλάδεψαν», δηλαδή κατέστρεψαν, επί δύο ημέρες, στις 17 και 18 Ιανουαρίου, πρώτα τον ένα και μετά τον άλλο ευκάλυπτο που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, μπροστά σε οικόπεδο λίγο πριν τη διασταύρωση με την οδό Κύπρου, οι οποίοι και ευθυτενείς ήταν και πρόβλημα δεν φαινόταν να προκαλούν, αφήνοντας τα δέντρα στην κατάσταση που εικονίζεται στην φωτογραφία. Αυτή είναι η δουλειά της υπηρεσίας, η οποία διεκπεραιώθηκε χωρίς την παρουσία «υψηλόβαθμου» αρμοδίου διοικητικού και μη υπαλλήλου.


Το ζήτημα θα μπορούσε να αποτελεί μια αστοχία, αλλά δυστυχώς είναι επαναλαμβανόμενο. Έτσι κλαδεύει ο Δήμος Βριλησσίων! Αυτός είναι ο τρόπος του. Όποτε περνάει συνεργείο, αφήνει πίσω του αγκωνάρια. «Οι ευκάλυπτοι μεγαλώνουν γρήγορα» θα μας πουν! Ωραία. Τότε να τους κόβουμε ακόμη περισσότερο να μην απασχολούμε συνεργεία παρά ανά δεκαετία.


Ακούστε κύριοι. Γεωπόνοι δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε. Δεν ξέρουμε βέβαια, εκ του αποτελέσματος, εάν υπάρχει και στον δήμο γεωπόνος που να επιβλέπει αυτές τις εργασίες. Αλλά δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία, ό,τι και να σκαρφιστεί κανείς, που να δικαιολογεί ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ αυτό το αποτέλεσμα.


Όταν παρεμβαίνουμε στον δημόσιο χώρο, στον καλύτερο πεζόδρομο της πόλης, τότε η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, που τόσο πολύ παραγνωρίζει σε κάθε της έργο η σημερινή διοίκηση, οφείλει να συμπεριλαμβάνεται στις παραμέτρους της εκάστοτε παρέμβασης.


Και κάτι ακόμη, που θα επιδιώξουμε να διερευνήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο: Ποιος αποφασίζει, με ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία, να «κλαδεύει» δέντρα και να σπαταλά κατά το δοκούν εργατοώρες στο προάστειο;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο