ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ (32).

Οι διεργασίες στον συνδυασμό του Δημάρχου.
Καλημέρα τσ' αφεντιάς σας.

Οφείλουμε στους αναγνώστες μας ορισμένες επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τις προεκλογικές ζυμώσεις και διεργασίες σε τοπικό επίπεδο.

Στο συνδυασμό του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, έχουν δημιουργηθεί δύο ισχυρά "μπλόκ", που το καθένα στηρίζει διαφορετικό υποψήφιο διάδοχο του Ξένου.

Το ένα στηρίζει τον Αλέξη Μαυραγάνη και το άλλο τον Κώστα Βαφειάδη, αμφότερους νυν Αντιδημάρχους.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυνάμεις και τα "κουκιά" είναι απόλυτα μοιρασμένα.

Πολιτικά είναι σαφής ο "διχασμός" της δημοτικής ομάδας του Δημάρχου.

Τώρα, τον Α. Μαυραγάνη φέρεται να στηρίζει και η πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Λάμπρου Αρσένη, ενώ τον Κ. Βαφειάδη και η Αντιδήμαρχος Σοφία Χατζάρα.

Ας δούμε επιπλέον και μια διακριτή πολιτική πτυχή του ζητήματος: ο Ξένος θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αυτό σημαίνει, μιλώντας μόνο με πολιτικούς όρους, ότι θα ήταν "υποχρεωμένος" να μην στηρίξει μια υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι εάν προέκυπτε από τη δημοτική του ομάδα.    

Γι' αυτό ο Δήμαρχος πολιτικά θα πρέπει να πάει την πλησιέστερη προς το ΠΑΣΟΚ υποψηφιότητα, γιατί η περίπτωση να μείνει αμέτοχος δεν τον βοηθάει εκλογικά. Πολύ περισσότερο, είναι αδύνατον όπως προαναφέραμε, να στηρίξει και μια Συριζαίϊκη υποψηφιότητα, ακόμα κι αν εμφανιστεί ως ανεξάρτητη.

Πάμε τώρα παρακάτω: Από τη μία, επί ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Βαφειάδης υπήρξε μέλος της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ αν δεν κάνουμε λάθος. Αλλά και οι Μαυραγάνης, Αρσένη, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον, αν πάλι δεν κάνουμε λάθος. Εδώ εστιάζουμε και εκτιμούμε ότι αυτή ειδικά η υποψηφιότητα θα ήταν φουλ πολιτική επιλογή και της απόλυτης στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς πώς θα έρθει ο Δήμαρχος να στηρίξει έναν από τους δύο; Πολύ δύσκολο πολιτικά, αν και στην πολιτική πολλά γίνονται.

Έχει τελειώσει το θέμα; Όχι, διότι δεν μίλησε ακόμα ο Αποστόλης Λύτρας. Δεν είναι απίθανο, να μην εκτεθεί προς το παρόν, ώστε να μην εμπλακεί σε ενδοπαραταξιακές αντιδικίες και να βγάλει την υποψηφιότητά του αργότερα. Πλεονέκτημά του η αναγνωρισιμότητά του. Επίσης και η καθαρόαιμη ΠΑΣΟΚική τυχόν υποψηφιότητά του. Που πολιτικά θα μπορούσε να στηρίξει και ο Ξ. Μανιατογιάννης.

Επιπλέον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πικραμένοι με τον Δήμαρχο διότι λένε ότι αυτοί τον στήριξαν με κάθε τρόπο καθώς αυτός τους εμφάνιζε ένα άλλο "πολιτικό πρόσωπο" και τώρα τους "πούλησε" βάζοντας υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ.

Και ας καταλήξουμε με το πιο σοβαρό ζήτημα: ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού του, πρέπει το συντομότερο να παραιτηθεί και να ανοίξει τις διαδικασίες. Γιατί έρχονται γιορτές και ο διάδοχός του πρέπει να "ξεδιπλώσει" το όραμά του για την πόλη, να βρει συνεργάτες και υποψήφιους κλπ. Αυτά δεν είναι καθόλου εύκολα πράγματα και θέλουν πολύ χρόνο που δεν υπάρχει. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν γίνεται τόσο καιρό. Υπάρχει κάποιος λόγος; Μήπως δεν "βγαίνουν" τα κουκιά του εκλεκτού; 

Έρρωσθε!

Ο ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο