Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος»: Μια ντροπή για την Πόλη.

ΔΡΑΣΗ: Χωρίς φρένο η απαξίωση του πολυσύχναστου δημοτικού χώρου.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Βράδυ Σαββάτου. Και οι δύο είσοδοι του δημοτικού κτηρίου στο ΤΥΠΕΤ χωρίς φωτισμό, (όποιος έρχεται από άλλη περιοχή, χρειάζεται ειδικές οδηγίες για να αντιληφθεί τα σημεία εισόδου).

Ο περιβάλλων χώρος σε άθλια κατάσταση, (καθαρίστριες δεν έχουν προβλεφθεί τα Σαββατοκύριακα, τότε ακριβώς που αυξάνεται η επισκεψιμότητα).

Οι τουαλέτες σε κακή κατάσταση.

Τα παράθυρα της κεντρικής αίθουσας -σε εποχές covid- δεν ανοίγουν.

Οι υποτυπώδεις ηχητικές εγκαταστάσεις, παραμελημένες και δυσλειτουργικές.

Το αναψυκτήριο που υπάρχει για να εξυπητετείται ο κόσμος και οι ομιλητές (ένα νερό!), κλειστό.

Στο υπόγειο η φιλαρμονική κάνει πρόβες ή μαθήματα, διότι ουδείς την έχει ενημερώσει ότι την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση!

Και μόνον μια φιλότιμη δημοτική υπάλληλος να προσπαθεί για τα πάντα.

Αυτή είναι η εικόνα ενός εκ των δύο χώρων πολιτισμού (υποτίθεται), που διαθέτει ο Δήμος Βριλησσίων. Μια αίθουσα («Ν. Εγγονόπουλος») και ένα Πάρκο («Μίκης Θεοδωράκης»), ανάξια των ονομάτων που φέρουν! Και αυτά, 11 μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές και 8 χρόνια από τότε που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή.

Το περασμένο Σάββατο το Cine-Δράση διοργάνωσε μια ακόμη εκδήλωση στο ΤΥΠΕΤ. (Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ανδρουλιδάκη Το Δώρο της Σχέσης). Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων και οι τέσσερεις ομιλητές, ήρθαν από άλλους Δήμους. Για να αντικρύσουν μια κατάσταση, στην οποία εμείς, προφανώς, με τις εβδομαδιαίες προβολές του Cine – Δράση, έχουμε εθιστεί.

Το ζήτημα έχει επισημανθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί πραγματική ντροπή για τον Δήμο Βριλησσίων. Η συστηματική εγκατάλειψη και απαξίωση του χώρου, λόγω της αδιαφορίας των διοικούντων – γιατί πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το επαναλαμβανόμενο της κατάστασης; - προκαλεί αγανάκτηση και θυμό, ακόμη και σε κάποιον που δεν έχει αντιπολιτευτική προδιάθεση.

Λίγους μήνες πριν της επόμενες δημοτικές εκλογές και ενώ σύντομα οι «συστημικές» παρατάξεις του Δήμου, αυτές που διαδέχονται η μια την άλλη στα τοπικά αξιώματα, θα αρχίσουν τις παρουσιάσεις, τα λευκώματα, τις μακέτες, τα μεγαλεπήβολα σχέδια, τα πολυσέλιδα προγράμματα και τις υποσχέσεις, προκαταβολικά, σε όλα αυτά, η εικόνα του ΤΥΠΕΤ είναι η απάντηση.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο