Πισιμίσης - Χρηστάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι κοινές δηλώσεις (βίντεο).
 

Ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια» και υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών, Τάσος Χρηστάκης, ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας τη “συνεργασία-ΝΕΑ ΠΝΟΗ για τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ”, ένα πλαίσιο προγραμματικής συνεργασίας και κοινής καθόδου στις εκλογές με στρατηγικό στόχο την ανάπτυξη του Δήμου Βριλησσίων σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη – πρότυπο.

Τάσος Χρηστάκης: “Καλούμε όσους επιθυμούν μια ουσιαστική αλλαγή και μια δημιουργική «επανάσταση» έργου στα Βριλήσσια, να συστρατευθούν μαζί μας“

Σε κοινές τους δηλώσεις οι Τάσος Χρηστάκης και Γιάννης Πισιμίσης τονίζουν τη στρατηγική σημασία της διαπαραταξιακής τους συνεργασίας η οποία βασίζεται σε κοινούς προγραμματικούς άξονες και με γνώμονα την ανάπτυξη των Βριλησσίων σε έναν πρότυπο – Δήμο.

Ο Τάσος Χρηστάκης δήλωσε: “Με τον Γιάννη Πισιμίση μας ενώνει η ίδια αντίληψη για το καλό της αγαπημένης μας πόλης και όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας. Με κοινή πεποίθηση της προοπτικής που χρειάζεται η πόλη μας για την επόμενη πενταετία, καλούμε όλες και όλους όσοι συμμερίζονται τις κοινές μας αγωνίες, όσους επιθυμούν μια ουσιαστική αλλαγή και μια δημιουργική «επανάσταση» έργου στα Βριλήσσια, να συστρατευθούν μαζί μας ώστε να μη χαθούν άλλα 5 χρόνια για την πόλη μας. Με επικεφαλής τον Γιάννη Πισιμίση και με μια ευρεία συνεργασία δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών μπορούμε να δώσουμε μια πραγματικά νέα πνοή στην πόλη μας και να της δώσουμε την προοπτική που μας αξίζει.”

Γιάννης Πισιμίσης: “Το πλαίσιο της συνεργασίας είναι ευρύ και ανοιχτό σε όλες και όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας“

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: “Ανακοινώνοντας την κοινή μας κάθοδο στις εκλογές δημιουργούμε σήμερα το αυτοδιοικητικό και προγραμματικό πλαίσιο «συνεργασία – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια». Με αυτόν τον τρόπο δηλώνουμε την ισχυρή μας θέληση για μια αποτελεσματική σύμπραξη δυνάμεων που βασίζεται σε κοινές προγραμματικές θέσεις και άξονες δράσης για την πόλη μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο προσθέτουμε στο όνομα «Νέα Πνοή» τον όρο «συνεργασία» υποδεχόμενοι με χαρά την σύμπραξη του Τάσου Χρηστάκη και της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στον κοινό μας αγώνα. Το πλαίσιο της συνεργασίας είναι ευρύ και ανοιχτό σε όλες και όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας, σε φορείς της κοινωνίας μας και σε αυτοδιοικητικές κινήσεις που πιστεύουν στο όραμά μας, να συμμετέχουν και να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης αλλαγής.”

Οι προγραμματικοί άξονες της «συνεργασίας – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια». Η αναβάθμιση και η δημιουργία νέων αστικών υποδομών ως βάση για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Η έμφασή μας σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών: καθαριότητα, ανακύκλωση, πεζοδρόμια, κινητικότητα – κυκλοφορία στην πόλη, πράσινο. Επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας και επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Ο εξορθολογισμός και η εφαρμογή καλών πρακτικών για την διοικητική αναδιοργάνωση και την οικονομική διαφάνεια και εξυγίανση.

Η αξιοποίηση των δημόσιων χώρων (πρώην Ναυτική Βάση, πρώην Τέννις Κλαμπ, Ο.Τ. 365) στην κατεύθυνση της δημιουργίας χώρων πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού.

Η επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης (κατασκευή 3ου Λυκείου και νέων υποδομών Παιδείας) καθώς και την ανάπτυξη των υπαρχουσών υποδομών και της προσβασιμότητας των σχολικών μονάδων, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμισή τους με εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών.

Ο εκσυγχρονισμός στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος και του πρασίνου στην πόλη και την επίλυση του ζητήματος της στάθμευσης των απορριμματοφόρων.

Η αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των θεσμών συμμετοχής των πολιτών με διαδικασίες λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα νοοτροπία μακριά από την απαρχαιωμένη πρακτική του μη αποδοτικού και απομακρυσμένου από τον πολίτη δημαρχοκεντρικού μοντέλου.

Η ανάπτυξη πλέγματος ισχυρής κοινωνικής πολιτικής με έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία, στην προστασία της οικογένειας, στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών, στην προστασία και φροντίδα της τρίτης ηλικίας και στην προστασία του δικαιώματος στην εργασία.

Η ενίσχυση της τοπικής οικονομικής και εμπορικής ανάπτυξης, καθώς και η ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης. 

Η ανάπτυξη και υλοποίηση αποτελεσματικών πολιτικών ψηφιακής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής δημοκρατίας με αμεσότητα πρόσβασης στις ανάγκες των πολιτών.

Η ανάπτυξη ενός συνεκτικού πλέγματος φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο