Δεύτερος κύκλος επισκέψεων στα σχολεία μας.

Από την Νέα Πνοή.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ.

"Δεύτερος κύκλος επισκέψεων σήμερα στα σχολεία των Βριλησσίων, μαζί με τη δημοτική σύμβουλο της "Νέας Πνοής" και δρ. Φιλολογίας Φένια Αδαμίδη. Αυτήν την φορά επισκεφτήκαμε τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τις Διευθύνσεις των σχολείων, τους δασκάλους και το βοηθητικό προσωπικό. 



Μείζον ζήτημα αποτελεί, πάντοτε, η ορθή και τακτική συντήρηση των κτιριακών υποδομών και των αύλειων χώρων των σχολείων. Υπάρχει μια σειρά προβλημάτων στα οποία η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί. Το παράδειγμα των λιμναζόντων νερών στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού είναι, ίσως, από τα πιο χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, απαιτείται ο επαρκής και αποτελεσματικός προγραμματισμός παρεμβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες που θα εξασφαλίζει την υγιεινή, την ασφάλεια, την λειτουργικότητα και την προσβασιμότητα των σχολικών κτιρίων.



Ειδικά σε σχέση με την προσβασιμότητα, μείζονος σημασίας είναι η δημιουργία ανελκυστήρων και ραμπών πρόσβασης. Για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε την ευκαιρία και την τύχη σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο 4ο Δημοτικό, να μας διαβάσουν τα παιδιά της Ε' τάξης μια συγκινητική επιστολή που έχουν συντάξει και η οποία απευθύνεται στον Δήμαρχο Βριλησσίων, ζητώντας ακριβώς τη δημιουργία ενός προσβάσιμου για όλους σχολείου. Τα παιδιά, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, έχουν ετοιμάσει μια πολύ όμορφη εκδήλωση στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο θέμα και με την υποστήριξη των δασκάλων τους να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού. 

Από την πλευρά μας δίνουμε συγχαρητήρια στις Διευθύνσεις των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Βριλήσσια, στους δασκάλους και σε όλο το προσωπικό, για το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο κρατούν τα σχολεία τους αλλά και για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και Παιδείας που παρέχουν στα παιδιά."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο