Η άποψη της προέδρου του ΟΚΠΑ για την ενασχόληση των δημοτών με τα κοινά.

Θα συμφωνήσω μαζί σας,αλλά θα μου επιτρέψετε να πω οτι δεν λειτουργούμε όλοι ως επαγγελματίες πολιτικοί, και ότι κάποιοι παράλληλα εργαζόμαστε και εκτός δήμου, κάποιοι είμαστε εθελοντές, πιστεύουμε στην ανιδιοτελή προσφορά και προσπαθούμε μέσα από τη προσπάθεια αυτή, να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους πολίτες, και μέσα από τις δράσεις μας να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες ακόμα κ από την παιδική ηλικία.
Διότι οι συνειδήσεις και η ανθρωπιά διαμορφώνονται και πρέπει όλοι που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα δημοτικά να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.

Είναι καιρός να συνειδητοποιούμε όλοι ότι δεν είναι όλα ψήφοι. Σημαντικό είναι τουλάχιστον για μένα, οποίος ασχολείται με τα κοινά να γνωρίζει ότι δεν είναι και δεν πρέπει να είναι επάγγελμα, δεν πρέπει να περιμένει την καταξίωση μέσα από τα κοινά,αλλά να αφήσει ένα μικρό λιθαράκι έργου στο πέρασμα του, να σεβαστεί την εμπιστοσύνη αλλά να κερδίσει ακόμα περισσότερο την φράση "ασχολούμαι με τα κοινά".
Προσωπικά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ούτε συνταξιούχος,ούτε οικονομικά ανεξάρτητος, για να "εργαστεί" για το τόπο του,απλά λίγη οργάνωση και θέληση να χει, διότι δεν είναι ούτε χόμπι και δεν πρέπει να ναι και αυτοσκοπός προβολής ή συγκέντρωσης πολιτικής δύναμης για εξέλιξη η να γίνεται για την όποια δημιουργία πολιτικών κεντρικων υποστηριξεων. Αυτά πρέπει να λήξουν κάποια στιγμή,αλλιώς υποτιμάμε τον συμπολίτη.
Η πόλη που ζούμε χρειάζεται αγάπη, φαντασία, δημιουργικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν η δημιουργούνται κ πρωτίστως ταπεινότητα και ήθος. Πρεπει όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά της πόλης μας να είμαστε οι καθημερινοί εκείνοι άνθρωποι που ζούσαμε ανάμεσα στους συμπολίτες μας, που ακούμε τις ανησυχίες,τις εκφράζουμε και οφείλουμε να προσπαθούμε να διευκολύνουμε την δύσκολη πια καθημερινότητα όλων μας.
Σας ευχαριστώ για το άρθρο σας το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να εκφράσω την άποψη μου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο