Η τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις της ημέρας της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς σχολιασμούς, με αντικειμενικότητα και ίσες αποστάσεις. Η ημέρα επιφύλασσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της αντιδικίας για τα θρησκευτικά ζητήματα.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Finance markets Voice και στον Ανδρέα Μαραθιά
«Το επόμενο εξάμηνο είναι εξαιρετικά κρίσιμο και για τα μακροοικονομικά δεδομένα της χώρας και της οικονομίας, αλλά και για την αλλαγή της καθημερινότητας των πολιτών» τονίζει στην «F&M Voice» ο Κώστας Ζαχαριάδης, εκτιμώντας ότι «Η 3η αξιολόγηση σαφώς δεν θα είναι άνετος περίπατος σε φθινοπωρινό λιβάδι».
Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αισιοδοξία του, λέγοντας ότι «οι μεγάλες δυσκολίες είναι πίσω μας», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε και δεν θα μιλήσουμε για success story».
Οι προσεχείς εκλογικές μάχες για τον κ. Ζαχαριάδη θα «είναι μία ευκαιρία για “από τα κάτω” ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου, για νέες διαχωριστικές γραμμές στον άξονα πρόοδος-συντήρηση», ενώ πιο συγκεκριμένα για την περίοδο 2019-2023 θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πρέπει να προετοιμάσει το πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό σχέδιο της μεταμνημονιακής Ελλάδας»
Επίσης, κάνει λόγο για «αμηχανία» της Ν.Δ., καλεί τη ΔΗ.ΣΥ. να αφήσει τη… «σοσιαλφιλελεύθερη συναίνεση», ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. λέει με νόημα: «Τίποτα στην πολιτική και στη ζωή δεν είναι αιώνιο».
Αναφέρει τέλος πως «Η έξοδος από την κρίση επιβάλλει την ομαλοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης» και υπογραμμίζει ότι «η χώρα χρειάζεται έναν νέο πολιτικό πολιτισμό» και ο ΣΥΡΙΖΑ «να αναζητήσει εγκαίρως συμμαχίες».

«Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών»
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
       «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός για την ακόρεστη δίψα του για εξουσία.
       Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις  καρέκλες τους.
       Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες - ενόψει της συζήτησης στη Βουλή - με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».
Τέλος, μετά την απάντηση του κ. Π. Καμένου που δημοσιεύουμε σε άλλη στήλη, το γραφείο τύπου της Ν.Δ. επανήλθε με το εξής σχόλιο: «Ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, υπερασπίζονται την αντιλαϊκή πολιτική και βαδίζουν στον ίδιο δρόμο που γονατίζει το λαό, εφευρίσκουν καθημερινά νέο πεδίο κάλπικης αντιπαράθεσης, προκειμένου να τον αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά του προβλήματα και να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση.
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αντιπαράθεση ανάμεσα στον Υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο και τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση για το θέμα της Ορθοδοξίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν και επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες, “επιστρατεύοντας” αυτή τη φορά τα πιο παλιά συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις.
Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, όπου τα θέματα που επιχειρούν να θέσουν είναι απολύτως κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα μας.
Επιλέγουν αποπροσανατολιστικά ως πεδίο αντιπαράθεσης ένα θέμα που δημιουργεί αδικαιολόγητες οξύνσεις, ενώ τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών βρίσκονται αλλού: στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση, στις κομμένες συντάξεις, στην φυγή των νέων μας. Ως εδώ.
Ας σταματήσουν και οι δυο να βλάπτουν την χώρα.
Όσο για την δήθεν διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου, το έργο είναι πολυπαιγμένο και πια κακόγουστο. Δεν πείθουν κανένα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συνέταιρος του (που βρήκε ως σημαία ευκαιρίας την Ορθοδοξία), έχουν έρθει πια “εις σάρκαν μιαν”. Και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό.

Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις... «ιδεολογικές» διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία.
Ο κ. Τσίπρας άνοιξε γραφείο στην Θεσσαλονίκη υποτίθεται για να ακούσει τους πολίτες. Κάνει αναπτυξιακά συνέδρια στις μείζονες περιφέρειες, υποτίθεται για να ζωντανέψει η οικονομία, τώρα όλοι οι πολιτικοί είναι για μπάνια. Ο κ. Μητσοτάκης αφετέρου γυρίζει και υπόσχεται μειώσεις φόρων και επενδύσεις.Υποψιαζόμαστε στην Ένωση Κεντρώων ότι και οι δυο μας κοροϊδεύουν, παίζουν με την χώρα, την ώρα που η αγωνία πάλι διογκώνεται. Οι δε νέοι στο εξωτερικό πλέον και μόνο ανευρίσκουν πεδίο επαγγελματικής ευδοκίμησης. Τελικά, μένουμε στο ευρώ, αλλά με ψηφοθηρική και τριτοκοσμική νοοτροπία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο