Πρώην τένις κλαμπ: να μην μας στοιχίσει "ο κούκος αηδόνι".

Για το θέμα της απ' ευθείας διαπραγμάτευσης της δημοτικής αρχής με τους ιδιοκτήτες του πρώην τένις κλαμπ, με σκοπό την αγορά του, αξίζει να επισημανθούν ορισμένες σκέψεις, με απόλυτο σεβασμό σε όλες τις διαφορετικές απόψεις. Πρόκειται ασφαλώς για ένα εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα διότι έχει ταλανίσει απίστευτα τον Δήμο μας επί μακρά σειρά ετών. Περαιτέρω και διότι η αγορά του αναμένεται να στοιχίσει ένα σημαντικό ποσό.
Ωστόσο, όπως και σε προηγούμενο σημείωμά μας αναφέραμε, η απόκτηση της έκτασης είναι επιθυμητή, καθώς δεν είναι εύκολη η ανεύρεση τέτοιων εκτάσεων πλέον στην πόλη μας.
Οφείλει συνεπώς η δημοτική αρχή να διαπραγματευθεί την αγορά της, αλλά σε επίπεδα σημερινών εμπορικών αξιών στην πόλη, οι οποίες όπως είναι σε όλους γνωστό, πλέον είναι μικρότερες από τις αντικειμενικές.
Δεν υπάρχει περίπτωση να "περάσει" η αγορά του χώρου σε τιμή μεγαλύτερη των όσων επέβαλλε η δεινή οικονομική κρίση.
Γι' αυτό ο Δήμαρχος να μην διστάσει να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση εάν αυτή δεν βασίζεται στη σημερινή κατάσταση.
Και προς το σκοπό αυτό θα ήταν απόλυτα χρήσιμη η συμμετοχή όλων των συνδυασμών σε μια κοινή δημοτική επιτροπή, που ήδη προτάθηκε. Χρειάζεται όσοι το απέρριψαν, κατ'αρχήν, να το ξανασκεφθούν για το καλό της πόλης. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο