Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Κάθε παιδί και δικό μας.

Η ΟΜ Συριζα Βριλησσίων  συμμετέχει στην καμπάνια στήριξης για τις οικογένειες και τα παιδιά των Κούρδων προσφύγων που ζουν στο Λαύριο και συνδιοργανώνουν η Αλληλεγγύη για Όλους, ο ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, το portokaliradio.gr και το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής με τη συμμετοχή δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Με σύνθημα «Κάθε παιδί και δικό μας»συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά γενικής χρήσης και αποηρρυπαντικά έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου, Ολύμπου 52,  κάθε απόγευμα 19.00 - 20.30.

Τα είδη που ζητούνται είναι: 

Τρόφιμα: Ρύζι, μακαρόνια, ηλιέλαιο, αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, τσάι, φρυγανιές, πλιγούρι, πελτές, γάλατα μακράς διάρκειας, βρεφικά γάλατα 1ης και 2ης ηλικίας.
Είδη προσωπικής υγιεινής: Παιδικές πάνες για όλες τις ηλικίες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια.

Καθαριστικά γενικής χρήσης και απορρυπαντικά.

"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον πόλεμο που συνεχίζει να μαίνεται στη Συρία, οι προσφυγικές ροές έχουν σημειώσει αύξηση. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα και την έμπρακτη αλληλεγγύη που έχει υπάρξει, η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Υπάρχει έλλειψη σε τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, με αποτέλεσμα η ανάγκη να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί να είναι άμεση.
Καλούμε τον κόσμο της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της προσφοράς, που στηρίζει με κάθε τρόπο τις δομές και τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, που συνεχίζει ν’ αγωνίζεται και να οργανώνεται μέσα από τις συλλογικότητες, τις κινήσεις πολιτών και τα σωματεία, να αναλάβουμε μαζί άμεσα και ουσιαστικά δράση, έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών.
Διεκδικούμε την άμεση λύση του προβλήματος και την πλήρη κάλυψη των αναγκών των 150 παιδιών και των οικογενειών τους που ζουν στο Λαύριο.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε από κοινού για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και χωρίς ξενοφοβία, για μια κοινωνία ισότητας και αμοιβαιότητας.
Η ευημερία και η συνύπαρξη όλων των ανθρώπων παραμένει ο διαχρονικός μας στόχος. Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης είναι βήμα προς αυτή την κατεύθυνση" σημειώνουν στο κάλεσμά τους.
Εκ μέρους του ΣΟ Βριλησσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: