Θερινός "δημοτικός" κινηματογράφος ξεκινά το καλοκαίρι στα Βριλήσσια.

Συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, η πρόταση της διοίκησης για τη χωροθέτηση καλοκαιρινού δημοτικού κινηματογράφου. Ο κιηματογράφος ξεκινά τη λειτουργία του άμεσα από φέτος το καλοκαίρι.
Ο προτεινόμενος χώρος είναι στο πάρκο της πρώην Ναυτικής Βάσης επί της οδού Αναπαύσεως πλησίον της συμβολής της με τη Λ. Πεντέλης. Είσοσος ορίζεται από την Αναπαύσεως. Στην έκταση αυτή χωροθετείται ένας ορισμένος χώρος για τη δημιουργία του καλοκαιρινού δημοτικού κινηματογράφου, ο οποίος θα έχει χαρακτηριστικά κινητής μονάδας με καθίσματα, προβολή από κινητό βαν, οθόνη (αποσυρόμενη), κυλικείο και W.C.. Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση θερινού κινηματογράφου με μόνιμη οθόνη και μόνιμα και σταθερά κτίσματα: μηχανισμού προβολής, κυλικείου και W.C.. Επίσης ο χαρακτηρισμός "δημοτικός κινηματογράφος" δεν είναι ακριβής καθώς θα αποτελεί αποκλειστικά ιδιωτική λειτουργία και θα γίνει διαγωνισμός στον οποίο θα πλειοδοτήσει κάποιος επαγγελματίας - ιδιώτης ιδιοκτήτης άλλων κινηματογράφων. Αυτές είναι οι πληροφορίες που συλλέξαμε και σας μεταφέρουμε και μάλιστα αν σε κάποια σημεία χρειάζεται να υπάρξουν διορθώσεις είμαστε διατεθειμένοι να τις κάνουμε.
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Όπως είναι γνωστό από τους πρώτους είχαμε θέσει σε έντυπό μας προ 35 ετών την πρόταση για ίδρυση θερινού δημοτικού κινηματογράφου. Την άποψη αυτή κομίζαμε πάντα και προς κάθε δημοτική αρχή που πέρασε από την πόλη μας. Δύο προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν προς την κατεύθυνση αυτή: αμφότερες επί Σταμάτη Λώλα. Η μία να δημιουργηθεί στο ΤΥΠΕΤ που λόγω της αντίδρασης των κατοίκων δεν πέρασε και η δεύτερη και πλέον επισταμένη στο πάρκο της Ναυτικής Βάσης μαζί με το δημοτικό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων και το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων που μπλόκαραν και κατάργησαν δια παντός οι μεταγενέστερες διοικήσεις.
Σήμερα έρχεται η δημοτική αρχή Μανιατογιάννη να προτείνει την άμεση λειτουργία θερινού σινεμά - κινητής μονάδας, από ιδιωτική επιχείρηση που θα πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό, σε ένα μικρό τμήμα στην Ναυτική Βάση που θα έχει είσοδο από την Αναπαύσεως.
Εμείς 35 χρόνια τώρα ζητούσαμε ένα θερινό κινηματογράφο ιδιοκτησίας και λειτουργίας του Δήμου Βριλησσίων δηλαδή αμιγώς δημοτικό και όχι ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Ο λόγος είναι ότι ο Δήμος έτσι έκανε κουμάντο σε όλα (ταινίες, εισιτήρια, εκδηλώσεις, κινηματογραφικές ομάδες). Θα έδινε τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τη δημοτική λειτουργία από την ιδιωτική εκμετάλλευση.
Σκεφτείτε ίδιος είναι ένας κινηματογράφος που δίνει τον χώρο του στις κινηματογραφικές του ομάδες, στα εργαστήριά του, ακόμα και στις ερασιτεχνικές δημιουργίες και ίδιος είναι ο κινηματογράφος - επιχείρηση;
Ακόμα, ο Δήμος τώρα δεν θα έχει λόγο στην ποιότητα των ταινιών, ούτε στις τιμές των εισιτηρίων, ούτε θα προωθεί την κουλτούρα του σινεμά χώρου συνάθροισης και σύσφιξης ανθρώπινων σχέσεων αλλά θα είναι ένα σινεμά - επιχείρηση όπως τα περισσότερα που γνωρίζουμε.
Περαιτέρω, θα ήταν όλα καλύτερα εάν είχαμε έναν σωστό κινηματογράφο με μόνιμες προδιαγραφές - κτίσματα: μηχανισμού προβολής, οθόνης, κυλικείου και W.C. και όχι μια κινητή μονάδα.
Τέλος, φωνάζουμε 35 ολόκληρα χρόνια. Και στην παρούσα διοίκηση φωνάζουμε τέσσερα χρόνια και ας γινόμαστε τελείως δυσάρεστοι κι έως τώρα μπορούσε να τα έχει τακτοποιήσει όλα άνετα αλλά κατέφυγε σε λύσεις της τελευταίας στιγμής, "τσάτρα - πάτρα" να τελειώνουμε.

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν για εμάς που έχουμε παλέψει τόσο πολύ αυτή την υπόθεση ότι πρέπει να αποθαρρύνουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου. Όχι βέβαια, διότι αν καταφεύγαμε σε κάτι τέτοιο θα γυρίζαμε πάλι πίσω στα χρόνια της πλήρους απραξίας. Τουλάχιστον εδώ και τώρα γίνεται ένα σημαντικό πρώτο βήμα, το οποίο το αναγνωρίζουμε  και το ενθαρρύνουμε. Καλύτερα να έχουμε έναν θερινό κινηματογράφο παρά να μην έχουμε καθόλου. Εμείς δεν επιστρέφουμε στο μηδέν, τελεία και παύλα. Και βέβαια είμαστε υπέρ της άποψης να λειτουργήσει από φέτος το θερινό το σινεμά, ανεξάρτητα από το ότι - κακώς - η δημοτική αρχή τρέχει "τελευταία ώρα" και δεν ρωτάει κανέναν.
Εξάλλου ήδη έχουμε ξεκινήσει - όπως καταλάβατε - να ζητάμε έναν καλύτερο θερινό και πραγματικά και αμιγώς ΔΗΜΟΤΙΚΟ και όχι ιδιωτικό θερινό κινηματογράφο. Αλλά θα έχουμε όλο το χρόνο, εάν είμαστε καλά, για τον νέο αυτό αγώνα. Ας ξεκινήσουμε και βλέπουμε. Άμεσα και γρήγορα.
Πρώτα η πόλη και τα συμφέροντά της, πρώτα οι δημότες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο