«Ελληνική Επανάσταση και Σύγχρονη Εποχή»

Δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις από την Κοινωνία Πολιτών


 Αγαπητές συμπολίτισσες/ αγαπητοί συμπολίτες/φίλες και φίλοι

Ελπίζουμε να σας βρίσκουμε καλά αυτές τις δύσκολες ημέρες με την έξαρση της πανδημίας και το παρατεταμένο lockdown που μας έχει επηρεάσει όλους τόσο άσχημα.

 

Η Κοινωνία Πολιτών Βριλησσίων συνεχίζει την παρουσία της, στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα των Βριλησσίων. Μετά από ένα διάστημα σιωπής η ΚΟΙΝΩΝΙΑ επανέρχεται δυναμικά και αποφασισμένη να συνεχίσει να συμβάλει στο διάλογο για τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Ποιότητα ζωής, το ΜΕΛΛΟΝ…Μέχρι το τέλος της πανδημίας, «φυσικός» τόπος των συναντήσεων μας, είναι το διαδίκτυο.

Η Κοινωνία των Πολιτών σε αυτό το πλαίσιο οργανώνει δύο διαδικτυακές ομιλίες με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να  υποδεχθούμε τα μέλη σας καθώς  και να μας ενημερώσετε και εσείς για τις δράσεις σας.  

  

 


         ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ

     

                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Ελληνική Επανάσταση και Σύγχρονη Εποχή»

7 και 14 Απριλίου | Δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ, συλλογικότητα που λειτουργεί από το 2013 στα Βριλήσσια, συνεχίζει στον καιρό της πανδημίας με δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια σύνδεσης και στήριξης της κοινωνίας, καθώς και συνεργασίας με άλλες συλλογικότητες που λειτουργούν στο Δήμο Βριλησσίων, σε όμορους δήμους, αλλά και πανελλαδικά με κοινούς στόχους. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της διοργανώνει δυο διαδικτυακές συναντήσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με τίτλο «Ελληνική Επανάσταση και Σύγχρονη Εποχή».

Η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 7.30 μ.μ., και εστιάζει στην ιστοριογραφική ανάλυση του ιστορικού γεγονότος και των θεσμικών πολιτικών, που συνετέλεσαν στη δημιουργία του εθνικού κράτους.Ομιλητές – εισηγητές είναι ο Γιάννης Μηλιός καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ με  θέμα  «Η Επανάσταση κρίνεται από τους θεσμούς που δημιούργησε» και ο Γιάννης Κουμπουρλής αναπληρωτής καθηγητής Ιστορικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα«Ιστοριογραφικές ερμηνείες της Επανάστασης του 1821: από τη φιλελληνική ιστοριογραφία στην ελληνική εθνική ιστορική σχολή και τη μαρξιστική πρόκληση του 20ού αιώνα». Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Κουζής καθηγητής, κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 7.30 μ.μ., και εστιάζει στην Επανάσταση του 1821 και στο πώς οι παρακαταθήκες της εγγράφονται στη συλλογική μνήμη και αποδίδονται από το  σύγχρονο ελληνικό κράτος. Ομιλητές – εισηγητές είναι ο Αντώνης Λιάκος  καθηγητής Ιστορίας στο ΕΚΠΑ με θέμα«Η επανάσταση του 1821 με μια ματιά» και η Μαρία Ρεπούση καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης στο Π.Τ.Δ.Ε./Α.Π.Θ με θέμα  «Η αναπαράσταση του 1821 στη σχολική ιστορία και στη συλλογική μνήμη». Την εκδήλωση συντονίζει ο Άκης Τσώνοςαρχαιολόγος -  εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Για να παρακολουθήσετε την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους (links)


 Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/86890566028?pwd=Vitvc01kQ2tsa3FXTlp4SWJQOEFBQT09

 

Meeting ID: 868 9056 6028

Passcode: 324951

 

Live streaming στην σελίδα Βριλήσσια Κοινωνία Πολιτών στο Facebook

https://www.facebook.com/koinonia.politon.vrilissia

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο