Κοινωνία Πολιτών: αποτίμηση της δράσης αλληλεγγύης

Για τους νέους των φυλακών ανηλίκων Αυλώνας

Η έκκληση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Βριλησσίων, που είχε στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για αγορά αθλητικών παπουτσιών για τους νέους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα, ολοκληρώθηκε.

Τα παπούτσια παραδόθηκαν στο Σχολείο, που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, την Τετάρτη 26/5 και τα μέλη της ΚτΠ είχαν την ευκαιρία να «ξεναγηθούν» από το Διευθυντή, κ. Π. Δαμιανό, στο χώρο του Σχολείου, που αποτελεί μια όαση μάθησης και μια «αγκαλιά» για τους νέους, που αποφασίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους καταφεύγοντας σε αυτό όσο διαρκεί η περίοδος σωφρονισμού τους.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους / τις φίλους / ες και τα μέλη της συλλογικότητας για την πρόθυμη συμμετοχή τους σε αυτήν τη δράση αλληλεγγύης της ΚτΠ. Όπως είχαμε αναφέρει απευθυνθήκαμε σε κατάστημα της τοπικής αγοράς για να ενισχύσουμε και την εμπορική δραστηριότητα της πόλης. Συγκεκριμένα η αγορά των παπουτσιών έγινε από το κατάστημα ADMIRAL της Λεωφόρου Πεντέλης, το προσωπικό του οποίου έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία προσφέροντας εξαιρετικές τιμές και εξαιρετική ποιότητα εμπορεύματος αλλά και άρτια εξυπηρέτηση.  

Πιστεύουμε ότι οι πράξεις αλληλεγγύης στον καιρό της πανδημίας για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που ταλανίζονται λόγω των ειδικών συνθηκών διαβίωσής τους αλλά και για όσους /ες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση είναι αναγκαίες, γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο να «μένουμε ασφαλείς» αλλά και να «μένουμε άνθρωποι». Αυτήν την «συνανθρωπία» έχουμε ανάγκη και όχι τη φιλανθρωπία! 

Για αυτό και εμείς συνεχίζουμε με δράσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού, που σηματοδοτούν μια άλλη ποιότητα ζωής και συνύπαρξης και σας καλούμε να συνοδοιπορήσουμε σε αυτόν τον αγώνα!

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στην ενεργό συμμετοχή σας σε όλες τις δράσεις της ΚτΠ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο