Απαιτούνται άμεσες ενέργειες πρόληψης της πυρκαγιάς.

Και στα Βριλήσσια. Ανάρτηση του Γιάννη Πισιμίση.

 Έχοντας μπει για τα καλά στην αντιπυρική περίοδο και με το δεδομένο των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας, απαιτούνται και στα Βριλήσσια άμεσες ενέργειες πρόληψης της πυρκαγιάς. 

Δυστυχώς, η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη και σε αυτόν τον τομέα δεν είναι καλή. Πάρα πολλά οικόπεδα είναι γεμάτα με πυκνά ξερά χόρτα, ενώ η προθεσμία που είχε θέσει η Δημοτική Αρχή για τον καθαρισμό των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες, έληξε την 31η Μαΐου. Πολλοί χώροι που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Βριλησσίων παρουσιάζουν αντίστοιχα προβλήματα. Πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν άμεσα για τον καθαρισμό των χώρων (δημοτικών και ιδιωτικών) και κατά περίπτωση να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα.

Εξαιρετικά σημαντικός είναι επίσης ο καθαρισμός και το κλάδεμα των πεύκων στο δάσος του Αγίου Θεοκλήτου, στα Άνω Βριλήσσια. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καλωδίων του δικτύου ηλεκτροδότησης που εφάπτονται ή γειτνιάζουν επικίνδυνα με τα πεύκα. Εδώ απαιτείται άμεση κινητοποίηση από τον Δήμο και συνεργασία με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. 

Βλέπουμε ότι πολλές πυρκαγιές ξεσπούν σε περιαστικές ή ακόμα και σε αστικές περιοχές, με ανεξέλεγκτα και καταστροφικά αποτελέσματα, όπως η περσινή φωτιά στην Βαρυμπόμπη. Πυρκαγιές που δεν οφείλονται μόνο σε εμπρησμό. Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και λήψη των απαραίτητων μέτρων πριν είναι αργά. 

(Οι φωτογραφίες από το δάσος του Αγίου Θεοκλήτου στα Άνω Βριλήσσια είναι της 6ης/6/2022)









Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο