Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ Η 186η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ




Την Κυριακή το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου 2007, στην πλατεία Ελευθερίας Βριλησσίων και στο χώρο της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, τιμώντας την 186η ιστορική επέτειο της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς, που έγινε την 23η Σεπτεμβρίου 1821.
Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση, που τέλεσαν από κοινού, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου κ. Αγησίλαος Τσιώλος και ο προϊστάμενος του Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Τσίρκας.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός και ευχαριστίες από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Κώστα Στρουμπούλο και από το Δήμαρχο κ. Κώστα Ιωαννίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού, εξιστορώντας με σαφήνεια και εύστοχα το γεγονός της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς και τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραμάτισε ο εμπνευστής της πολεμικής επιχείρησης Πρωοήρωας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα: «Η επέτειος της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς και η συμβολή του Θ. Κολοκοτρώνη», εξεφώνησε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης, λογοτέχνης, ποιητής και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αρκάδων κ. Παναγιώτης Καραφωλιάς.
Στη συνέχεια έγινε απαγγελία του ποιήματος « Η Άλωση της Τριπολιτσάς» από το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, κα. Παναγιώτα Ανδριανοπούλου- Σαλίχου.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θ.Κολοκοτρώνη. Για το Σύνδεσμο, ο Πρόεδρος κ. Κώστας Στρουμπούλος και για το Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ιωαννίδης. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη εκείνων που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.
Προσφέρθηκε, στη συνέχεια, κέρασμα στην παρακείμενη Καφετέρια.
Το συντονισμό στην εφαρμογή του προγράμματος είχε ο Γραμματέας κ. Δημήτρης Παπαφράγκος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Τσίρκας, ο Αιδεσιμότατος κ. Αγησίλαος Τσιώλος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Κώστας Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Τάκης Βουγιουκλάκης, η Αντιδήμαρχος κα. Ζωή Κουβαρά, η οποία είχε την πρωτοβουλία και το συντονισμό στη συμμετοχή του Δήμου στην προετοιμασία της εκδήλωσης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Αθλητικού Τομέα του Δήμου κ. Τάσος Δημητρίου. Ο π. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Μουζάκης, η Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Πετρούλα Λεοντίτση- Μαυρικίου, μετά του συζύγου της Προϊσταμένου του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαυρικίου, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων κ. Γιώργος Χασάπης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών κ. Γ. Πανακάκης κ.α.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο