ΣΧΟΛΕΙΑ: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η Διοίκηση αθέτησε ξανά τις υποσχέσεις της


Για πρώτη φορά εφέτος ο Δήμος Βριλησσίων
καθυστερεί τόσο πολύ τις ετήσιες
επιχορηγήσεις προς τα σχολεία μας




Με μεγάλα και σοβαρά προβλήματα άνοιξαν και εφέτος τα σχολεία των Βριλησσίων. Παρά τις χρόνιες και επανειλημμένες επισημάνσεις της Ένωσης Γονέων, η διοίκηση του Δήμου δεν έλαβε την ιδιαίτερη εκείνη μέριμνα για την αποτροπή τους.Συγκεκριμένα, τα σημαντικότερα προβλήματα, όπως διαχρονικά έχουν τεθεί από την Ένωση Γονέων συνίστανται:
- Στην ανεπάρκεια σχολικής στέγης, λόγω του κορεσμού των δύο Λυκείων μας αφού στο καθένα φοιτούν πάνω από 350 μαθητές. Στο ένα από τα δύο μάλιστα χρησιμοποιούνταν διάδρομοι για αίθουσες διδασκαλίας με κλειστές τις εξόδους κινδύνου, με προβληματικό αερισμό και φωτισμό και συνεπώς με μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.
- Στους μηδαμινούς ελεύθερους χώρους άθλησης και παιχνιδιού, καθώς αυτοί έχουν μειωθεί δραματικά και δεν υπάρχουν πλέον καν χώροι για σχολικούς περιπάτους. Οι ευθύνες της διοίκησης είναι τεράστιες διότι εκείνη ήταν που παρέδωσε στους ιδιώτες έναντι πινακίου φακής τις αθλητικές εγκαταστάσεις της οδού Μητροπούλου.
- Στην έλλειψη ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία, διότι δεν έγινε τίποτα και το πρόβλημα μεγεθύνεται λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη καθώς και των ταχυτήτων. Ταυτόχρονα, τα μέτρα ασφαλούς διάβασης είναι ελλιπέστατα και οι διαβάσεις των πεζών ελάχιστες και επικίνδυνες.- Στην πλημμελή και ελλιπή συντήρηση των σχολείων αφού υπάρχουν διαμαρτυρίες από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για τουαλέτες που λειτουργούν σε κακές συνθήκες, για αίθουσες όπου τα παιδιά κρυώνουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους, για αίθουσες και διαδρόμους που γεμίζουν νερό με τις πρώτες βροχές και για εργαστήρια που λειτουργούν σε υπόγεια κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, και δίπλα σε λέβητες καλοριφέρ εν λειτουργία.- Στην ανάγκη, τέλος, να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας στα σχολεία μας ή όταν εμφανίζονται κατά καιρούς να αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα. Αυτό απαιτεί διάλογο όλων των αρμοδίων φορέων με τους διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Βριλησσίων. Περαιτέρω, είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση και η τακτική λειτουργία του υφιστάμενου αλλά ανενεργού Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της παραβατικότητας. Η Ένωση Γονέων από χρόνια έχει εντοπίσει την αδυναμία ομαλής λειτουργίας των σχολείων μας και έχει καταθέσει κατά καιρούς τις επισημάνσεις της στη διοίκηση του Δήμου μας. Πλην όμως η τελευταία δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα με παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της με πλέον πρόσφατες αυτές που είχαν δοθεί κατά τη λήξη των μαθημάτων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα για άλλη μία χρονιά τα προβλήματα να είναι έντονα.Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες για πρώτη φορά εφέτος καθυστερούν επί μεγάλο χρονικό διάστημα οι ετήσιες επιχορηγήσεις προς τα σχολεία μας, οι οποίες διευκόλυναν τους συλλόγους και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο