ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Δεν εισακούει προτάσεις και στηρίζεται στη στενή της πλειοψηφία. Δεν νοιάζεται για ευρείες συναινέσεις και συνθέσεις ο κ. Δήμαρχος.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12.11.2007 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων με δύο πολύ σοβαρά θέματα, το τεχνικό πρόγραμμα 2008 και την αύξηση των δημοτικών τελών. Επί του πρώτου ζητήματος η διοίκηση του Δήμου έφερε ένα τεχνικό πρόγραμμα συνολικού κόστους 14 εκατομ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατομ. ευρώ αφορούν κόστος έργων ομβρίων της Νομαρχίας που κατασκευάζονται τώρα!!! Τα προβλεπόμενα νέα έργα του 2008 εξ' ιδίων πόρων του Δήμου, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ανέρχεται δυστυχώς σε ποσό μικρότερο του 1 εκατομ. ευρώ. Για ένα τεχνικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και σύμφωνο με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου έκανε λόγο ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ιωαννίδης. Εσείς τώρα μας λέτε ότι δεν έχετε χρήματα για έργα εσείς όμως είσαστε εκείνοι που ψηφίζατε για δάνεια τα τελευταία 5 χρόνια κατήγγειλε τη διοίκηση η αξιωματική αντιπολίτευση.
Τα σημαντικότερα από τα προγραμματιζόμενα νέα έργα του 2008 είναι: Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού 25ης Μαρτίου, η μελέτη ομβρίων από την οδό Ολύμπου έως τη Λ. Αναπαύσεως (μια πρόταση πολλών χρόνων του κ. Λώλα που επιτέλους υιοθέτησε η διοίκηση) και η κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
Η αξιωματική μαντιπολίτευση του Δήμου δια του επικεφαλή της κ. Σταμάτη Λώλα δήλωσε ότι καταψηφίζει στο σύνολό του το τεχνικό πρόγραμμα 2008 διότι δεν υπάρχει κανένας στρατηγικός σχεδιασμός αλλά επιφανειακή, αποσπασματική και ερασιτεχνική αντιμετώπιση των τοπικών μας προβλημάτων, χωρίς όραμα και στόχευση.
Ο κ. Λώλας, μεταξύ των άλλων, υπέβαλλε και τις ακόλουθες προτάσεις: Σύνταξη μελέτης για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος των Βριλησσίων. Ηπιοποίηση της οδού Σαλαμίνος από την οδό 25ης Μαρτίου έως την Αττική Οδό. Πλήρη μελέτη για τη λειτουργικότητα και την πλήρη αξιοποίηση χώρου του θεάτρου Νταμάρι - Αλίκη Βουγιουκλάκη. Διερεύνηση και εξασφάλιση ελεύθερων χώρων από το Δήμο μας. Να έρθει επιτέλους στο Δ.Σ. η μελέτη για την τροποποίηση του Γ.Π.Σ. που εκπονείται ήδη από τριετίας αλλά δεν ολοκληρώνεται. Κρίσιμο στοιχείο της οι χρήσεις γης. Αξιοποίηση των υπόλοιπων 30 στρεμμάτων του χώρου της Ναυτικής Βάσης. Για το περιβάλλον πρότεινε την εφαρμογή της υφιστάμενης μελέτης για το σκεπαστό της Αττικής Οδού. Την φύτευση της νησίδας στη Λ. Πεντέλης και την εφαρμογή της μελέτης του Περιαστικού Άλσους Βριλησσίων. Ωστόσο, ο κ. Δήμαρχος δεν έλαβε υπόψη του τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, στηριζόμενος πάντοτε στη λογική της στενής πλειοψηφίας του στο Δ.Σ.. Δεν έλαβε υπόψη του ούτε και τις διαφωνίες και προτάσεις του κ. Φάνη Αρχιμανδρίτη και του κ. Γιάννηυ Τσούτσια οι οποίοι επίσης καταψήφισαν στο νσύνολό του το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Τέλος, στο ζήτημα της αύξησης των δημοτικών τελών, η διοίκηση πρότεινε και με την πλειοψηφία της πέρασε αύξηση 4% για τις κατοικίες, 12% για καταστήματα από 0 - 1000τ.μ. και 25% για σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Και πάλι ολόκληρη η αντιπολίτευση διαφώνησε συνολικά. Ο κ. Λώλας πρότεινε μηδενική αύξηση για τις κατοικίες, 3% για καταστήματα από 0 - 200 τ.μ., 12% για κατ/τα από 200 - 1000 τ.μ. και 25% για σούπερ μάρκετα, τράπεζες και πολυκαταστήματα. Και πάλι όμως καμία πρόταση της αντιπολίτευσης δεν εισακούστηκε από τη διοίκηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο