ΝΙΡΒΑΝΑ

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων χαρακτηρίζεται κυριολεκτικά για την απραξία της. Δεν παράγει έργο. Πέρασαν δέκα ολόκληροι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και δεν είδαμε τίποτα ουσιαστικό ακόμα. Δίνει την εντύπωση ότι απολαμβάνει την εξουσία της. Ότι έχει μεθύσει από αυτήν. Ότι χαίρονται τις καρέκλες τους. Ότι ζουν σε νιρβάνα. Ή ότι ακόμα και ο ύπνος μπορεί να τους έχει πάρει…
Μια τυπική διαχείριση προσπαθούν να κάνουν κι αυτή όχι καλά.
Ωστόσο, η έλλειψη πολιτικής στρατηγικής και στοιχειώδους σχεδιασμού για την πόλη μας, από τη διοίκηση του Δήμου, την οδηγεί σε τεράστια λάθη.
Όπως η επιστροφή στο Υπουργείο Γεωργίας προς αναδιανομή σε ιδιώτες και καταπατητές των δημοτικών εκτάσεων που μας είχαν παραχωρηθεί το 1984.
Όπως η ανυπαρξία κάθε πολιτικής για την τοπική εγκληματικότητα.
Όπως η ανικανότητά της να συνεχίσει το δίκτυο διαπλατύνσεων των πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων.
Όπως η ανεπάρκειά της να επιτύχει τη συνέχιση των έργων ηλεκτροφωτισμού.
Όπως η αποτυχία της να δώσει δύναμη στη Δημοτική μας Επιχείρηση.
Όπως η αδυναμία της να χαράξει στόχους και νέα έργα.
Και ενώ αποδεικνύονται πολύ λίγοι για τον τόπο, δεν λησμόνησαν ωστόσο να διατηρήσουν έμμισθες θέσεις πέραν του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των τεσσάρων αντιδημάρχων και για τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και για τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου, αυξάνοντας έτσι ιλιγγιωδώς τις δαπάνες των δημοτών.
Ας ξυπνήσουν όσο είναι καιρός. Διότι ήδη οδηγούν τα Βριλήσσια στο δρόμο της οπισθοδρόμη-σης.