ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2008


Έναν αντιαναπτυξιακό και χωρίς προοπτική για τον Δήμο Βριλησσίων προϋπολογισμό παρουσίασε για το έτος 2008 η διοίκηση.
Σε συνέχεια του πλέον φτωχού τεχνικού προγράμματος των τελευταίων ετών, που ψήφισε μόνη της η πλειοψηφία πρόσφατα, ήρθε ο προϋπολογισμός του 2008, ο οποίος διέπεται από την ίδια αντίληψη. Δηλαδή από συντηρητική, μίζερη, φοβική και αντιαναπτυξιακή νοοτροπία.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κώστας Ιωαννίδης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2008 ως ρεαλιστικό, έντιμο, ειλικρινή και συμβατό με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας. Αποτυπωνει σε σημαντικό βαθμό την πραγματικότητα τόνισε ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να τον υπερψηφίσει.
Δριμύτατο ήταν ωστόσο το κατηγορώ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία με τον επικεφαλής της κ. Σταμάτη Λώλα, κυριολεκτικά αποδόμησε την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής από τον κ. Δήμαρχο και την πλειοψηφία.
Ο κ. Λώλας κατήγγειλε την διοίκηση για έλλειψη σχεδιασμού, δράσεων, σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης και για την γενικότερη αδυναμία της να χαράξει οποιαδήποτε στρατηγική.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σοβαρότατα επιχειρήματα και τεκμηριωμένες προτάσεις. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι όπως ο περυσινός προϋπολογισμός εμφάνισε απορροφητικότητα 30 % έτσι και ο καινούριος δεν θα έχει μεγαλύτερη. Δεν είναι ρεαλιστικός, καθώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μειώνονται σημαντικά οι χρηματοδοτήσεις των σχολικών επιτροπών και των σχολείων μας τόνισε με έμφαση. Κάλεσε τη διοίκηση σε αλλαγή πλεύσης και σε συνθέσεις.
Ωστόσο, η διοίκηση και ο κ. Δήμαρχος συνεχίαζουν να παραμένουν δέσμιοι και εγκλωβισμένοι στην αντιδραστική λογική τους, να μην αναζητούν και να μην επιτυγχάνουν ευρείες συνθέσεις και συναινέσεις και να αρκούνται απλώς στη στενή πλειοψηφία της δημοτικής ομάδας τους. Έτσι όμως δεν διαμορφώνονται πολιτικές με μεγάλη κοινωνική έκφραση και απήχηση. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισαν στο σύνολό του τον προϋπολογισμό.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δράση για μια άλλη πόλη" κ. Γιάννης Τσούτσιας εξέφρασε την διαφωνία του συνδυασμού του στον προτεινόμενο προϋπολογισμό και τον καταψήφισε. Τον προϋπολογισμό καταψήφισε στο σύνολό του και ο κ. Φάνης Αρχιμανδρίτης επικεφαλής του συνδυασμού "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση".
Οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αριστεράς κατήγγειλαν ανοικτά την διοίκηση για ανικανότητα και έλλειψη διεκδικητικότητας να βρει τους πόρους από το κράτος και την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να χαρατσώνει με κάθε ευκαιρία τους δημότες. Είστε φορομπήχτες κατέληξε ο κ. Αρχιμανδρίτης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο