Κυκλοφοριακό Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ Αδιέξοδη η κατάσταση

Τραγική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεωφόρου Πεντέλης.
Οι οδηγοί των αυτοκινήτων παρκάρουν παντού και από τα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας, δηλαδή και της ανόδου και της καθόδου, δημιουργώντας εκρηκτικό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει διότι έτσι αχρηστεύεται εντελώς αυτή καθ' αυτή η λειτουργία της Πεντέλης ως λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας.
Προς το σκοπό τούτο άλλωστε και βεβαίως για τη μείωση του μποτιλιαρίσματος και της κυκλοφοριακής ελάφρυνσης πραγματοποιήθηκε το έργο της διαπλάτυνσης της λεωφόρου.
Ωστόσο, είναι ένα θέμα που άπτεται καθαρά της κυκλοφοριακής αγωγής όλων μας αλλά και της παιδείας μας. Είναι αδιανόητο να παρακάρουν οι οδηγοί στη λεωφόρο, να παρακωλύουν απίστευτα την κυκλοφορία των άλλων, για να κατεβαίνουν ν' αγοράσουν τσίχλες, σουβλάκια ή άλλα είδη.
Έχουμε την γνώμη ότι η Τροχαία πρέπει να αστυνομεύσει για τα καλά την κίνηση και να μη διστάσει ακόμα και πολλές κλήσεις να κόψει προκειμένου να επιβάλλει την κυκλοφοριακή νομιμότητα.
Αλλά και ο Δήμος Βριλησσίων έχει υποχρέωση να ασκήσει τις μέγιστες δυνατές πιέσεις προς την Τροχαία, ώστε επιτέλους να πιάσει τόπο το έργο της διαπλάτυνσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο