ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Χωρίς ουσιαστική συγκοινωνία παραμένουν δυστυχώς τα Βριλήσσια, εδώ και χρόνια. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι κυριολεκτικά απογοητευτική. Η πόλη πραγματικά δεν καλύπτεται επαρκώς παρά τις υφιστάμενες γραμμές του ΟΑΣΑ και την περορισμένη δυνατότητα της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Ειδικότερα, οι γραμμές του ΟΑΣΑ μπορεί εκ πρώτης όψεως να δημιουργούν μία αίσθηση συγκοινωνιακής κάλυψης, ωστόσο αυτό δεν συνιστά την πραγματικότητα. Πολλοί δρόμοι και περιοχές της πόλης δεν καλύπτονται καθόλου, σε άλλες τα δρομολόγια είναι απελπιστικά λίγα και σε μερικές αργούν σημαντικά.
Σε ορισμένες, αλλά όχι λίγες, περιπτώσεις οι χρόνοι των δρομολογίων δεν τηρούνται, καθώς δεν υπάρχει καμία συνέπεια. Είναι για παράδειγμα χαρακτηριστική η περίπτωση της οδού Ολύμπου από Σαλαμίνος έως Ηρακλείτου από όπου δεν διέρχεται κανένα λεωφορείο ποτέ.
Πέραν όμως της συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ με τις τεράστιες και τραγικές ελλείψεις, πρέπει να επισημανθεί η απαράδεκτη πολιτική του Δήμου Βριλησσίων στο ζήτημα της Δημοτικής Συγοικωνίας η οποία δεν αναπτύσσεται, δεν διευρύνει τις γραμμές της, αλλά αντίθετα μένει στάσιμη και μαραζώνει. Και αναφερόμαστε βέβαια σε δύο μόνο δημοτικές γραμμές δηλαδή σε απίστευτα περιορισμένες δυνατότητες, που στην ουσία ούτε επαρκώς υποβοηθητικά δεν μπορεί να λειτουργτήσει.
Έχουμε την γνώμη ότι η αντιπολίτευση του Δήμου, αφού η διοίκηση δεν κάνει κάτι, θα πρέπει να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση, έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της δημοτικής μας συγκοινωνίας σε συνδυασμό με την υποβολή προτάσεων στον ΟΑΣΑ για τη βελτίωση της κύριας συγκοινωνίας και την κάλυψη ευρύτερων περιοχών της πόλης μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο