ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ

Γράφει ο Γιώργος Μουτεβελής
Τοπογράφος - Μηχανικός
e-mail: gemoutevel@ergose.gr

Απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. :
........« κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να μάθω αν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στο Συνέδριο του Συνασπισμού;
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κοιτάξτε, θα ανακοινωθεί, εντός της ημέρας, η αντιπροσωπεία του Κινήματος στο Συνέδριο του Συνασπισμού και από ποιους θα αποτελείται.
Με την ευκαιρία, πάντως, να σας πω, ότι εμείς, επειδή δεν φοβόμαστε τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των κομμάτων και ιδίως μεταξύ των κομμάτων του χώρου που αφορά και στα κόμματα της υπόλοιπης Αριστεράς, στο δικό μας το Συνέδριο, θα προσκαλέσουμε τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα τους δώσουμε το δικαίωμα να μιλήσουν.
κ. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρχε ένα θέμα, υπήρχε κάποια έτσι διάσταση, κάποια διαφωνία, τι θα γίνει με τον κ. Παπανδρέου, αν θα μιλήσει ή όχι, με τον Συνασπισμό, τις διαδικασίες, αυτά δηλαδή που διαβάζουμε;
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εμείς, κ. Χασαπόπουλε, πήραμε μία πρόσκληση, πήρε το γραφείο του Προέδρου δηλαδή μια πρόσκληση, στην οποία αναφερόταν ότι προσκαλείται ο Πρόεδρος του Κινήματος, απλώς και μόνον για να παραβρεθεί, και όχι για να μιλήσει, για να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Συνασπισμού.
Είπα προηγουμένως ότι, εντός της ημέρας, θα ανακοινωθεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας του Κινήματος. ..........»

Το μόνο που μπορώ να συμπληρώσω στα παραπάνω είναι ένα « Μπράβο Γιάννη »
Αυτά δείχνουν πόσο μικρό κόμμα είναι και θα παραμείνει όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι σύντροφοι μάλλον έχουν πέσει στην λούμπα που πέσανε και το 1989, ....για όσους το θυμούνται....
Και τότε νόμιζαν πως θα καταποντίσουν την μεγάλη δημοκρατική, σοσιαλιστική παράταξη, έτσι και σήμερα βασιζόμενοι στις δημοσκοπήσεις και στα μέσα ενημέρωσης - με την πρόσκαιρη και προκλητική ασυλία που τους δείχνουν- τρέφουν αυταπάτες. Ενώ μας μιλάνε για διάλογο που πρέπει να γίνει για να προκύψει μια ευρύτερη πολιτική συμφωνία μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων από την οποία μπορεί να προκύψει και κυβερνητικό πρόγραμμα, από την άλλη φοβούνται, την για πρώτη φορά στην ιστορία, παρουσία και ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο τους. Δεν μας λένε όμως όταν αποκλείουν τέτοιες ενέργειες τότε πως θα προκύψει ο διάλογος, με ποιες συμφωνίες ανοιχτές στην κοινωνία και στους πολίτες θα γίνει κάτι τέτοιο ;
Μας δείχνουν για μία ακόμα φορά πόσο Κνήτες είναι τελικά, χωρίς να μπορέσουν ποτέ να απαλλάξουν τους εαυτούς τους και το κόμμα τους από τις παρωπίδες και τις δεσμεύσεις τους.
Λυπάμαι πολύ, ξεκαβαλήστε σύντροφοι... η κοινωνία θα σας ξεπεράσει χωρίς να το καταλάβετε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο