ΟΜΒΡΙΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Προβλήματα των κατοίκων

στις οδούς Τροίας και Αίαντος

Οι κάτοικοι των οδών Τροίας και Αίαντος, στην περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας στα Βριλήσσια, διατύπωσαν στην εφημερίδα μας ορισμένα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία δεν έτυχαν μέχρι σήμερα της ανάλογης προσοχής, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί ακόμα η επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσαν, τα όμβρια ύδατα που κατεβαίνουν από την ευρύτερη περιοχή και τους δρόμους του Σισμανογλείου, δεν έχουν τρόπο διαφυγής και στερνιάζουν στα σπίτια και τα οικόπεδά τους.
Επίσης, παρά το γεγονός ότι μεταξύ Τροίας και Αίαντος εκτείνεται πλατεία, όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης, αυτή δεν έχει διευθετηθεί ούτε έχει γίνει κάποια σχετική ενέργεια με συνέπεια οι χώροι της προβλεπόμενηςπλατείας να χρησιμεύουν μόνο για τη στάθμευση αυτοκινήτων.
Τέλος, μας είπαν ότι η υφιστάμενη διευθέτηση της κυκλοφορίας στις οδούς Τροίας και Αίαντος, δηλαδή κάθοδος από την Τροίας προς την Αίαντος, απαγόρευση δεξιάς στροφής στην Αίαντος, υποχρεωτική κατεύθυνση αριστερά στην Αίαντος με έξοδο προς τη Λεωφόρο Πεντέλης με ταυτόχρονη απαγόρευση δεξιάς στροφής στη Θέτιδος προς την Ομήρου με έξοδο στο φανάρι της Ομήρου προς τη Λ. Πεντέλης δεν είναι κατά τη γνώμη τους ορθή και δημιουργεί κυκλοφοριακή επιβάρυνση και επιπλοκή.
Εκτιμούν ότι θα ήταν χρησιμότερο, εάν παραμένει η ίδια κυκλοφοριακή διευθέτηση, να επιτραπεί τουλάχιστον η δεξιά στροφή από την Αίαντος προς τη Θέτιδος με έξοδο αριστερά στην Ομήρου και στο φανάρι της Ομήρου στη Λ. Πεντέλης,
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο κάτοικος της περιοχής κ. Δημήτριος Λίτσας τονίζει:
«Το χειμώνα με τις πολλές βροχές, όλα τα νερά που έρχονται από τους δρόμους του Σισμανογλείου στερνιάζουν στις ιδιοκτησίες μας καθώς δεν υπάρχει τρόπος να φεύγουν. Ακόμα, εδώ στην οδό Τροίας και Αίαντος από το σχέδιο προβλέπεται πλατεία. Πού είναι όμως; Εκεί μέσα μόνο αυτοκίνητα παρκάρουν. Δεν έχει γίνει τίποτα για να την φτιάξουν. Τέλος, νομίζω ότι είναι λάθος η κυκλοφορία στις οδούς όπως γίνεται τώρα. Τουλάχιστον, να επιτραπεί να στρίβουμε από την Αίαντος δεξιά στη Θέτιδος και να βγαίνουμε κατευθείαν στο φανάρι της Ομήρου και της Λ. Πεντέλης. Φωνάζουμε χρόνια, αλλά τίποτα δεν γίνεται… Ας μας σκεφτούν και εμάς εδώ πέρα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο