ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΩΛΑΣ
ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ
ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φαίνεται ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων δεν αντέχει τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και την λήψη κοινών αποφάσεων της διαπαραταξιακής επιτροπής που η ίδια είχε αποδεχτεί να συσταθεί...

Εξηγούμαστε. Η δημοτική αρχή είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο την εισήγηση για αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την συναινετική λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Η διοίκηση αποδέχτηκε την πρόταση και τη συγκρότηση της επιτροπής από τους δημοτικούς συνδυασμούς.
Η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση (ΚΚΕ) αρνήθηκε τη συμμετοχή της.

Η επιτροπή συστήθηκε και αποτελείτο από τους κ.κ. Λώλα, Παπαδόπουλο, Δεσποτίδη, Τσούτσια.

Υπήρξαν από την αντιπολίτευση προτάσεις για την κατάργηση του κοινόχρηστου τιμολογίου, και για μηδενικές αυξήσεις στις τρεις κατηγορίες των μικρών καταναλώσεων (δηλ. για το 80 % των καταναλωτών) και μεγαλύτερες αυξήσεις για τις μεγάλες καταναλώσεις, για τις οποίες οι εκπρόσωποι της διοίκησης αρχικά - και παρά το γεγονός ότι είχαν διατηρήσει επιφυλάξεις - άφησαν να φανεί ότι συναινούν. Ωστόσο κατόπιν της διαφωνίας του Δημάρχου δήλωσαν ότι τελικά δεν συναινούν .

Έτσι, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16.4.2008 ο κ. Δήμαρχος και η Διοίκηση αρνήθηκαν τελικά τόσο την κατάργηση του κοινοχρήστου τιμολογίου όσο και τις μηδενικές αυξήσεις στις μικρότερες κατηγορίες κατανάλωσης και με αυτόν τον τρόπο τορπίλισαν εν κατακλείδι κυριολεκτικά κάθε ιδέα λήψης κοινών αποφάσεων από την διαπαραταξιακήεπιτροπή και συνεπώς και κάθε προσπάθεια συναίνεσης.
Μετά από όλα αυτά τελικά η διοίκηση προχώρησε με την πλειοψηφία της στις αυξήσεις που είχε εισηγηθεί και η αντιπολίτευση διαφώνησε και καταψήφισε την πρόταση.
Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί η διοίκηση αποδέχτηκε τη σύσταση της επιτροπής αυτής εφόσον δεν είχε τελικά καμία πρόθεση συνεργασίας;
Την προσβολή αυτή της διοίκησης προς τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και προς την εποικοδομητική διάθεση της αντιπολίτευσης να συνεισφέρει κατήγγειλε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Σταμάτης Λώλας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο