ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ












Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων.
Με αφορμή τη συζήτηση του ζητήματος της ηπιοποίησης της οδού Θερμοπυλών από την Αττική Οδό έως την οδό 25ης Μαρτίου, τέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου το γενικότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Ειδικότερα, τέθηκαν ευρύτερα τα ζητήματα του κυκλοφοριακού χάους, της έλλειψης χώρων στάθμευσης, της παράνομης στάθμευσης και από τα δύο ρεύματα των ακραίων λωρίδων της Λεωφόρου Πεντέλης που την καταργούν από λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας.

Επί πλέον συζητήθηκε και το θέμα των κάδων της Λεωφόρου Πεντέλης που λόγω της ανυπαρξίας τομμών και εσοχών βρίσκονται εν μέση οδώ με αποτέλεσμα να δημιοπυργούν κινδύνους ατυχημάτων και συγκρούσεων. Η διοίκηση του Δήμου δήλωσε ότι δεν είναι δυνατή η κατασκευή τομμών και εσοχών και ότι για το λόγο αυτό θα μεταφέρει όλους αυτούς τους κάδους από τη Λεωφόρο Πεντέλης στους πλησιέστερους κάθετους δρόμους αυτής.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση, αν καί ψήφισε την προτεινόμενη ηπιοποίηση, άσκησε κριτική στη διοίκηση διότι λαμβάνει απασπασματικά μέτρα και όχι μέτρα ενταγμένα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κυκλοφοριακής πολιτικής και διότι ικανοποιεί πολίτες όχι με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά με κριτήριο του τύπου "ποιός πιέζει πιο πολύ".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο