ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Όλη αυτή η ιστορία με το κλείσιμο της σημερινής Δημοτικής Επιχείρησης και της δημιουργίας μιας νέας κοινωφελούς είναι από την αρχή μέχρι το τέλος φαιδρή.
Προσέξτε τι κάνανε οι διοικούντες τα τελευταία έξι χρόνια.
Η διοίκηση Ντινόπουλου παρέλαβε την 1.1.2003 μια υγιή Δημοτική Επιχείρηση από τη διοίκηση Λώλα.
Μάλιστα, θυμόμαστε τις δηλώσεις τους στο α;λήστου μνήμης προπαγανδιστικό τους έντυπο που διατράνωναν σε υψηλούς τόνους: "ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ'.
Κορόιδευαν τον κόσμο φυσικά γιατί στην πραγματικότητα καταχρέωσαν την Δημοτική Επιχείρηση με χρέη προς τρίτους περίπου ενάμισυ εκατομμυρίου ευρώ.
Και αφού την καταχρέωσαν και την έκαναν μη βιώσιμη μπήκαν στις διατάξεις του τελευταίου Νόμου και με μια μελέτη προχωρούν στον "μετασχηματισμό" της όπως λένε κομψά αλλά στ' αλήθεια την κλείνουν και ανοίγουν καινούρια κοινωφελή.
Τα παραπάνω χρέη βέβαια αναλαμβάνουν να τα πληρώσουν όλα.
Το θέμα βέβαια δεν είναι αν χρειάζεται μια Δημοτική Επιχείρηση ή όχι, διότι στο σημείο αυτό η απάντηση είναι ότι αν πρόκειται για μία όμοια την οποία θα φορτώσουν με νέα κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση και καινούρια χρέη δεν μας χρειάζεται. Αν όμως μια καινούρια διοίκηση θα καλείτο να ασκήσει χρηστή διοίκηση και διαχείριση χωρίς χρέη τότε ναι μας χρειάζεται.
Όχι όμως για να ασκήσει κοινωνική πολιτική.
Στο θέμα αυτό υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση.
Δεν πρέπει μια Δημοτική Επιχείρηση να ασκεί κοινωνική πολιτική σαν πάρεργο.
Δεν πρέπει να την ασκεί καθόλου.
Η κοινωνική πολιτική πρέπει να ασκείται από τον Δήμο. Και μάλιστα σε πρώτη προτεραιότητα. Πάνω από κάθε άλλη δραστηριότητα.
Αυτό είναι που χαρακτηρίζει και διακρίνει την προοδευτική πολιτική από την παλαιοσυντηρητική, την σύγχρονη αντίληψη για έναν Δήμο ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, μέριμνας και ενδιαφέροντος από την σημερινή και χθεσινή πολιτική των ξεπερασμένων και ανίκανων διοικήσεων.
Ναι κύριοι. Αξίζει να πληρώσουμε την κοινωνική πολιτική του Δήμου Βριλησσίων και όχι το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τα χρέη.
Αξίζει να πληρώνουμε το τίμημα για μια κοινωνική πολιτική και όχι αυτό το 1,5 εκ. ευρώ για την κακοδιοίκηση και την κακοδιαχείριση.
Γι' αυτό ο στρατηγικός μας στόχος πρέπει να είναι η κοινωνική πολιτική στο Δήμο, οι άνθρωποι των κοινωνικών προγραμμάτων στο Δήμο. Γι' αυτό η δική μας ψήφος είναι ΟΧΙ στην πρόταση της Διοίκησης. Τελεία και παύλα.