Καταγγελία


Η Διοίκηση του Δήμου ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τη ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

Εμείς οι δημότες Βριλησσίων που κατοικούμε πέριξ της Ναυτικής Βάσης καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων γιατί με τις πράξεις ή /και τις παραλήψεις της ευθύνεται για την καθημερινή καταστροφή της έκτασης της πρώην Ναυτικής Βάσης τόσο στο τμήμα που είναι ήδη διαμορφωμένο ως πάρκο όσο και στην υπόλοιπη (και μεγαλύτερη ) αδιαμόρφωτη έκταση.

Συγκεκριμένα το ήδη διαμορφωμένο πάρκο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την επόμενη κιόλας της ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής του. Η ανύπαρκτη φύλαξή του το κατέστησε έρμαιο βανδαλισμών. Η επίσης ανύπαρκτη συντήρηση απαξίωσε γρήγορα μεγάλο μέρος των φυτεύσεων, άφησε στην εγκατάλειψη τις εγκαταστάσεις παραγωγής φωτισμού από ήπιες μορφές ενέργειας, το δίκτυο πυρόσβεσης και το δίκτυο φωτισμού.
Συνολικά η σημερινή εικόνα του Πάρκου αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, δείγμα του πως αντιλαμβάνονται οι «κρατούντες» το δημόσιο χώρο, προφανώς γιατί στην δική τους αντίληψη ο δημόσιος χώρος αποκτά περιεχόμενο μόνο όταν παραχωρείται σε ιδιώτη (όπως τα γήπεδα στη Κισσάβου).

Τον τελευταίο καιρό όμως η διοίκηση του Δήμου επιδίδεται στην άσκηση της καταστροφής και της υπόλοιπης αδόμητης έκτασης της Ναυτικής Βάσης. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι στα πλαίσια δήθεν των μέτρων πυρασφάλειας μπάζωσε την έκταση καταστρέφοντας όλη τη χαμηλή βλάστηση και επιτρέποντας για μήνες η σκόνη να σκεπάζει τα πάντα στη γύρω περιοχή.
Πρόσφατα μπαζώνει ξανά την έκταση με τόνους από χώμα, σπασμένα τσιμέντα , άσφαλτο, και κάθε λογής υλικό που προέρχεται από τα έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων που εκτελεί εργολάβος της Νομαρχίας αλλά (σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών) και από άλλα έργα άσχετα με τα Βριλήσσια. Δεν γνωρίζουμε τις σχέσεις της Δημοτικής Διοίκησης με τους κάθε λογής εργολάβους και τις εξυπηρετήσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει ο Δήμος . Δεν τους έδωσε όμως κανείς το δικαίωμα να μπαζώνουν τη Ναυτική Βάση. Οι ενέργειές τους είναι παράνομες, χωρίς καμιά άδεια και προς τούτο την ευθύνη έναντι του νόμου φέρει προσωπικά και αποκλειστικά ο Δήμαρχος. Η Ναυτική Βάση δεν είναι χώρος εναπόθεσης μπαζών. Τέτοιοι χώροι υπάρχουν στην Αττική και είναι αδειοδοτημένοι από την Πολιτεία. Μόνο που η μεταφορά των προϊόντων εκσκαφής εκεί έχει κάποιο κόστος για τον εργολάβο….

Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας ζητάμε:
Να απομακρυνθούν άμεσα τα μπάζα από την έκταση της Ναυτικής Βάσης και να αποκατασταθεί ο χώρος όπως ήταν με φύτευση.
Να διατεθεί άμεσα προσωπικό για τη φύλαξη του χώρου της Ναυτικής Βάσης πριν αυτός καταστεί χώρος διακίνησης και χρήσης παράνομων ουσιών ή/ και χώρος εκτέλεσης παράνομων ενεργειών.
Να διατεθούν άμεσα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών στο πάρκο και τη καθημερινή φροντίδα και συντήρησή του.
Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και τα ελάχιστα εκείνα έργα (π.χ πυρόσβεση) έτσι ώστε να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της Βάσης για αναψυχή των Δημοτών
Να σταματήσει η διαρροή σεναρίων περί «εκμετάλλευσης» της ναυτικής Βάσης. Η έκταση όπως αποφάσισε και το Συμβούλιο της Επικρατείας θα παραμείνει πράσινη και τίποτε περισσότερο.


Με εκτίμηση
Μιχάλης Βερροιόπουλος
Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βριλησσίων «Ωρείθυια»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο