Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην πλατεία Αναλήψεως το Σάββατο 27/5/2017. Δείτε σειρά φωτογραφιών από ολόκληρη την εκδήλωση και διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έγιναν.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστηκε η Επιμνημόσυνη δέηση -  Κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Ηρώων Βριλησσίων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Προέδρου της Ένωσης κ. Κουρομιχελάκη Βασίλειου και του Δημάρχου Βριλησσίων κ. Ξενοφώντα Μανιατογιάννη.
Στη συνέχεια έλαβαν χώρα τα Τμήματα Λύρας Λαγούτου – Κρητικών μελωδιών από τους μαθητές του Μάνου Πυροβολάκη. (Ξαστεριά – Ερωτόκριτος – Αγρίμια κι αγριμάκια μου – Συρτός – Πεντοζάλι - Την μάνα μου την αγαπώ – Μόνο εκείνος π' αγαπά – Σούστα – Χανιώτικό μου Γιασεμί).
Κατόπιν εμφανίστηκε η Ομάδα Ριζίτικου – Απαγγελία του ριζίτικου "Γροικάτε ήντα παράγγειλε" από τους μαθητές του Γεώργιου Βλάσση.
Στη συνέχεια εμαφανίστηκαν τα χορευτικά:
Μικρό Χορευτικό – Σιγανός Μεσαίο Χορευτικό – Απανωμερίτης Πεντοζάλι
Ακολούθησε η ομιλία: "Η Μάχη της Κρήτης φωτεινό ορόσημο της Αντίστασης στο φασισμό" από τον κ. Αριστομένη Ι. Συγγελάκη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου.
Μετά την ομιλία χόρεψε το Χορευτικό Ενηλίκων – Σούστα Ανωγειανός Κρηταετοί – Μαλεβιζιώτης, Πεντοζάλι  Κουτσαμπαδιανός, χορούς με τους οποίους ολοκληρώθηκε η εκδήλωση
 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο