Ιδού το "χοντρό παιχνίδι"...

Ιδού το "χοντρό παιχνίδι" στο χώρο των μέσων ενημέρωσης

Η ηγεσία του νυν κυβερνώντος κόμματος όσο ήταν στην αντιπολίτευση υπέστη έναν ισχυρό επικοινωνιακό αποκλεισμό από την τότε κυβέρνηση και τη μιντιακή διαπλοκή της.
Ήταν μάλιστα τόσο εμφανής που προκάλεσε συναισθήματα απέχθειας στο λαό για τη διαπλοκή και αποτέλεσε έναν ακόμα παράγοντα καταποντισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία ευνοήθηκε τα μέγιστα από την αγαθή προαίρεση και μάλιστα επί μακρόν των πολιτών στη μάχη κατά των μέσων ενημέρωσης που εκπροσωπούσαν την διαπλοκή.
Ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο "αγαθή" και η προαίρεση του στενού πρωθυπουργικού επιτελείου, που από την πρώτη στιγμή, εκμεταλλευόμενο την κοινή γνώμη, προσπάθησε να ελέξει ηγεμονικά το κυρίαρχο επικοινωνιακό τοπίο.
Θέλησε να "ρίξει" καινούριους δικούς του "παίκτες" στην "πιάτσα" αλλά απέτυχε παταγωδώς αφ'ενός με τα "βοσκοτόπια" και τα δάνεια που θα δίνονταν από μη συστημική τράπεζα για αγορά καναλιού,με επιστέγασμα τον αντισυνταγματικό νόμο "Παπά" ο οποίος κατέπεσε από την ολομέλεια του ΣτΕ.
Αφού λοιπόν η απόπειρα αυτή απέτυχε μπήκε σε εφαρμογή η αγορά μετοχών καναλιού από φίλιες δυνάμεις η οποία πέτυχε σε ένα βαθμό.
Αλλά και η προσπάθεια επικράτησης σε μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό.
Απέτυχε όμως αυτή διότι ηττήθηκε κατά κράτος από τις αντίπαλες ισχυρότερες οικονομικές δυνάμεις που βοηθάνε ευθέως την νυν αξιωματική αντιπολίτευση και θα κάνουν πάρτυ όταν θα έρθει αυτή στα πράγματα, διότι αργά ή γρήγορα θα έρθει.
Απροκάλυπτα μεγάλος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικών ομάδων "έριξε στην πιάτσα" και παλιότερα αλλά και πρόσφατα εφημερίδες που στηρίζουν το σε αναμονή εξουσίας κόμμα.
Μάλιστα τελευταία επικράτησε και στην απόκτηση μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού και μετοχών μεγάλου πρώην καναλιού.
Είναι τόσο χοντρό το παιχνίδι που μπλέχτηκαν μέσα σ'αυτό καταγγελίες για υπουργούς, ισοβίτες, ενοχοποιήσεις, μηνύσεις και συναφείς "θαυμάσιες καταστάσεις".
Κάθε κόμμα υποστηρίζει τον εντολέα του και αντίστροφα.
Στην πραγματικότητα όλοι έχουν μετατραπεί σε ντίλερ συμφερόντων. Πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Ο καθείς καταλαβαίνει ποιός είναι με ποιόν και γιατί. Χρήμα, εξουσία, και μάχη μέχρις εσχάτων για την κατάκτησή της.
Κι από κάτω είναι "το πόπολο". Που αν και ευτυχώς δεν τους πιστεύει πια, αλλά δυστυχώς το κυβερνάνε και θα συνεχίσουν να το κυβερνάνε.
Μην έχετε καμία αμφιβολία. Έχουν τέτοια έπαρση άπαντες που νομίζουν ότι απευθύνονται σε κουτορνίθια. Στην πραγματικότητα όμως αναμετρώνται στην πλάτη μας τεράστια συμφέροντα. Γίνεται μια μάχη επικράτησης. Των κομμάτων εξουσίας (εντολοδόχων) και των επιχειρηματίων (εντολέων) ή και αντίστροφα.
Οι τωρινοί κοιτάζουν πώς θα γαντζωθούν με τους "δικούς τους" και θα ελέξουν το μέλλον, ενώ οι εν αναμονή με το μόνο που ασχολούνται είναι πώς αυτοί και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν θα γκρεμίσουν τους νυν.
Εκτός κι αν κάποιος ισχυριστεί ότι όλα αυτά συνάδουν με τους δημοκρατικούς κανόνες.
Τότε το survivor μπροστά τους θα είναι "παρθένα".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο