Η πολιτική επικαιρότητα της ημέρας.

Οι σημαντικότερες τελευταίες ανακοινώσεις των κομμάτων για το τρμοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. 
Την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter.
«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ισπανία.
 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο λαό της Ισπανίας, ο οποίος δοκιμάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη.
Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα της επίθεσης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Η φρίκη της τρομοκρατίας απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να νικήσουμε το φόβο.
Για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη έκανε σχόλια ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα & η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε στο λογαριασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θλίψη και αποτροπιασμός. Η σκέψη μας στη #Βαρκελωνη. Στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες», έγραψε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.
«Το χτύπημα στην Βαρκελώνη δυστυχώς αποδεικνύει ότι κανένας μας δεν είναι πλέον απόλυτα ασφαλής. Συλλυπητήρια στους πληγέντες και δύναμη», ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ενώ ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης σε δική του ανάρτηση ανέφερε: «Οι σκέψεις μας είναι με τους πολίτες της Βαρκελώνης. Είμαστε δίπλα τους σε μια ακόμη επίθεση γεμάτη φρίκη και μίσος».
«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας ειναι με τους πολίτες της Βαρκελώνης. Δεν θα το βάλουμε κατω!», έγραψε σε δίκη της ανάρτηση η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ η Νίκη Κεραμέως έγραψε: «Φρίκη. Οργή. Οι σκέψεις μας είναι με τους κατοίκους και επισκέπτες της Βαρκελώνης».
 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη
Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό, ο οποίος, όπως και οι άλλοι λαοί μπορούν πλέον να δουν, ότι αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των λαών, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, την ξενοφοβία και τον εκφοβισμό.
Γι' αυτό χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους, τα επικίνδυνα σχέδια και τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς, που ενεργοποιούνται σε βάρος των λαών.
Φώφη Γεννηματά: Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού
Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ελευθερία και ασφάλεια χωρίς να παραμερίσει δημοκρατικές αξίες και να θυσιάσει τον ελεύθερο τρόπο ζωής.
Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. «Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού και εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του αποτρόπαιου τρομοκρατικού χτυπήματος» είπε η κα Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη θα παλεύει πάντα για περισσότερη ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη».
 13 νεκροί και 130 τραυματίες από 34 διαφορετικές χώρες: τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ισπανία. Όπως όμως, οι επιθέσεις που προηγήθηκαν στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στη Νίκαια δεν άλλαξαν τον τρόπο ζωής μας, ούτε φόβισαν τους Ευρωπαίους πολίτες, έτσι και αυτή. «No tenim por», όπως φωνάζουν στην Βαρκελώνη. Ο φόβος δε θα νικήσει. Δε θα τους μοιάσουμε. Ούτε η Ευρώπη θα απαρνηθεί τις δημοκρατικές της αξίες. Δεν αρκούν, όμως, τα ευχολόγια και οι διακηρύξεις για να νικηθεί ο ISIS. Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Η τρομοκρατία πρέπει να χτυπηθεί με συντονισμένη δράση των μηχανισμών της ΕΕ και των κρατών-μελών, χωρίς όμως κανένα κυνήγι μαγισσών και με σεβασμό στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. 
 Η σκέψη μας στη Βαρκελώνη, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος. «Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο.Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα και άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία.Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
 «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων ανθρώπων στη Βαρκελώνη. Πρόκειται δυστυχώς για μια ακόμη βάρβαρη επίθεση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανοικτών κοινωνιών.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον ισπανικό λαό».
Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει κατηγορηματικά την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη με θύματα τόσους ανθρώπους. Για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα και η παράνοια χτύπησαν στη καρδιά της Ευρώπης. Συλλυπούμαστε τις οικογένειες των αθώων θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
Όπως κατ' επανάληψη η Ένωση Κεντρώων έχει επισημάνει, μόνο η στενή συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών κρατών μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό ανάχωμα στη μακρά μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο