Πεζοπορικές διαδρομές σε μονοπάτια της Τήνου μέσα από παραδοσιακά χωριά και τοπία φυσικού κάλλους.


ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018. 

Σάββατο: Αναχώρηση από την Ραφήνα νωρίς το πρωί και άφιξη στην Χώρα της Τήνου πριν από το μεσημέρι. Μεταφορά με λεωφορείο στον Πύργο, ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της Τήνου, ιδιαίτερη πατρίδα του Γιαννούλη Χαλεπά, του Νικηφόρου Λύτρα και του Γιάννη Γαϊτη, πρωτοστάτησε στην "εκμετάλλευση" των κοιτασμάτων λευκού και πράσινου μαρμάρου για τα οποία διακρίνεται η περιοχή. Θα υπάρξει αρκετός ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στον οικισμό και για επίσκεψη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και στο σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά. Στην συνέχεια θα κατέβουμε το μονοπάτι που περνά από τους Μύλους του Πύργου και καταλήγει στο επίνειο του, τον Πάνορμο. Εύκολη διαδρομή, Ω.Π.: 1-1,5. Δυνατότητα για μπάνιο και φαγητό και επιστροφή στην Χώρα της Τήνου.

Κυριακή: Νωρίς το πρωί μεταφορά με λεωφορείο στο χωριό Βωλάξ, χτισμένο σε μικρό οροπέδιο στη μέση της Τήνου όπου δεσπόζουν διάσπαρτοι μεγάλοι σφαιρικοί γρανιτένιοι βράχοι. Ακολουθώντας μια διαδρομή με  έντονο γεωλογικό ενδιαφέρον, καθώς από τη μία πλευρά βρίσκονται τα εύφορα εδάφη του οροπεδίου και από την άλλη οι γρανιτικοί σχηματισμοί, θα φτάσουμε στον Φαλατάδο. Από τον Φαλατάδο ξεκινά και το μονοπάτι που οδηγεί στην θάλασσα και θεωρείται από τα πιο όμορφα της Τήνου. Περπατώντας μέσα σε κατάφυτο τοπίο με δρύες, πλατάνους, νερά και ξωκκλήσια, ακολουθώντας την ρεματιά της Λιβάδας που χωρίζει το άνυδρο τοπίο των γρανιτικών σχηματισμών και τις πλαγιές του όρους Τσικνιάς και περνώντας τοπία με καλλιέργειες και περιβόλια και εντυπωσιακούς γρανιτικούς σχηματισμούς να εναλλάσσονται με την πυκνή βλάστηση, θα καταλήξουμε στην ακτή της Λιβάδας με τον μικρό υγρότοπο. Ω.Π.: περίπου 4-5. Δυνατότητα για μπάνιο και φαγητό και επιστροφή στην Χώρα από όπου και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Ραφήνας αργά το απόγευμα.

Και τις δύο μέρες, οι πεζοπορίες θα είναι εύκολες και κατάλληλες για αρχάριους με στοιχειωδώς καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα: Πεζοπορικά μποτάκια, κατά προτίμηση ορειβατικό παντελόνι, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, παγούρι με νερό.

Διαμονή σε απλά δωμάτια στην Χώρα.

Αναχώρηση: Συνάντηση στο λιμάνι Ραφήνας, ΩΡΑ: 7:00

Κόστος: 90 ευρώ για τα μέλη και 100 ευρώ για τους φίλους.

Αρχηγοί: Κατερίνα Βελέντζα, Τίνα Μικρού



Πληροφορίες:

Κ. Βελέντζα 6947 297019, e-mail:katvele@gmail.com

Δηλώσεις συμμετοχής στο «Σπιτάκι» του Βριλησσού, Δευτέρα 3/9/18 και Τετάρτη 5/9/18, 19:30-21:00. Προκαταβολή 50€

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο