ΗΜΕΡΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, σε κλίμα εορτής, πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης βράβευση των Εθελοντών της Δ.Κ. Πεντέλης, με την παρουσία του Δημάρχου.
Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κος Ιωάννης Ζώης όπου με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό λόγο, τίμησε την εθελοντική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης της Δ.Κ. Πεντέλης, ως Πρόεδρος αυτού.  Ο κος Ζώης αναφέρθηκε στον καθένα εθελοντή για τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν και τον κάνουν να ξεχωρίζει. 

Ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε τους εθελοντές που πορεύονται σταθερά μαζί του, για το καλύτερο του Κέντρου, ευχαρίστησε τον Ιατρό για τη σπουδαιότητα να δίνει το παρόν στο Κέντρο με την εθελοντική συμμετοχή του, τους καθηγητές των τμημάτων, ενώ μνημόνευσε όσους δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή αλλά η πορεία τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Μάλιστα, ο Πρόεδρος, τόνισε τα οφέλη του εθελοντισμού στη ζωή μας, και ενθάρρυνε τη συμμετοχή νέου κόσμου σε εθελοντικές δράσεις. Η αμοιβαία προσφορά, όπως αναφέρει και ο ίδιος, είναι μέγιστης σημασίας, και συμβάλλει στο να καλλιεργηθούν αξίες που ενισχύουν τις κοινωνικές σχέσεις. Ο εθελοντής προσφέρει αλλά ταυτόχρονα γίνεται και ο ίδιος αποδέκτης της ευεργεσίας του εθελοντισμού. Ακολουθεί ο λόγος του κου Ζώη με φανερό ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.
“Εκπροσωπώντας, ως Πρόεδρος, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Και Αλληλεγγύης της  Δ.Κ Πεντέλης, αισθάνομαι  καθημερινά ευγνωμοσύνη, απέναντι στην εθελοντική μας ομάδα, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία μας. 
Προάγοντας τη δημιουργική απασχόληση, καταφέρνουμε εδώ και χρόνια, αφενός να προσφέρουμε ευχάριστες στιγμές στην καθημερινότητα του εθελοντή και αφετέρου με  το έργο και τις δεξιότητές του, να παραμένει το κέντρο μας στην κορυφή, ως πρότυπο.  
Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά που απολαμβάνουμε τώρα, δεν θα υπήρχαν αν ο Δήμαρχός μας κος Στεργίου-Καψάλης, δεν πίστευε εξ αρχής στα οφέλη της δημιουργίας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης. Ειδικά στο Κέντρο μας, όπου απαρτίζεται από άτομα τρίτης ηλικίας, ο Δήμαρχός μας, έδειξε την αγάπη του και το σεβασμό του, στηρίζοντας καθημερινά το όραμά μας.  
Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, έχοντας τη φροντίδα του Δημάρχου, αγκαλιάστηκαν με ζεστασιά από όλους σας, και εμείς μέσα από τα Κέντρα μας οφείλουμε να σας προστατεύουμε  από κάθε είδος περιθωριοποίησης και απομόνωσης. 
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας, όπως και για τη στήριξη του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και συγκεκριμένα του Προέδρου κου Νικόλαου Τόλιου, που πορευόμαστε με τις ίδιες αξίες έχοντας προτεραιότητά μας  τον  ΑΝΘΡΩΠΟ.  
Σκοπός μου είναι, να φροντίζουμε ώστε το Κέντρο μας, να είναι το σπίτι μας. Και αυτό φαίνεται από το πόσο καλά γνωρίζουμε αλλά κυρίως νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον. 
Ας αφιερώσουμε λοιπόν την εορτή αυτή σε ανθρώπους που αφιερώνουν ώρες της ζωής τους για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους, απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο και το έργο τους. 
Αγαπημένη Κα ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ “Μάνα του Κέντρου Πρόνοιας”. Τα χρόνια πορείας σου στον εθελοντισμό και η εμπειρία σου στέκονται ορόσημο σε όλους μας. 
  Κα  ΣΤΡΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, γνωστή ως  “μέλισσα του  Κέντρου Πρόνοιας”, η ευγένεια και η καλοσύνη σου, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μας γύρω σου. 
Κα ΣΚΟΥΦΟΥ ΜΑΡΙΑ, όλα τα χρόνια δίπλα μας, εκπροσωπείς επάξια την έννοια της ανθρωπιάς και του εθελοντισμού.
Κα ΝΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΗ, πρόθυμη να οργανώνεις και να συντονίζεις, αναπτύσσοντας το ενωτικό πνεύμα , ακουμπώντας στον άνθρωπο και τις αξίες του.
Κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ πάντα με την προθυμία να συμμετέχεις ενεργά και  να διατηρείς αναλλοίωτες σημαντικές αξίες για τον άνθρωπο. 
Κα ΔΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ η υψηλή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης σε χαρακτηρίζει, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον σου στον πλησίον.
Κε ΚΛΕΦΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ καθημερινά παρόν να στηρίζεις το Κέντρο μας, καθημερινά δίπλα μου στο πολύχρονο έργο μου. Λειτουργείς ως δομή στήριξης, συνεργασίας, και δράσης. Με την ευγένεια και το αίσθημα της αλληλεγγύης δίνεις πάντα το παρόν χωρίς δεύτερη σκέψη.  Βαγγέλη, είσαι το αποκούμπι του Κέντρου μας.
Κε ΘΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΕ, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου, να μας γνωρίσεις την παράδοση και τα έθιμα της Πατρίδας μας, μέσα από τον χορό. Το έργο σου σημαντικό στο να ενισχύεται η ομαδικότητα μέσα σε κλίμα κεφιού.
Κύριε ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΕ, Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να έχουμε κοντά μας εθελοντικά ιατρό. Το ήθος σας, οι γνώσεις σας, και η επιμονή σας για ενδιαφέρον στον ασθενή σαν άνθρωπο, σας έχουν κάνει να ξεχωρίζετε, και με την εμπιστοσύνη του κόσμου που έχετε εσείς οικοδομήσει, καταφέρατε να κάνετε την ιατρική από ένα επάγγελμα να είναι λειτούργημα.
Κα ΡΑΜΦΟΥ ΑΝΝΑ, Είμαστε δίπλα σου, όπως κάνεις και  εσύ όλα τα χρόνια, μέσα από τη συμμετοχή σου στο Κέντρο μας, με σταθερό το ενδιαφέρον σου και τη μετάδοση της χαράς και της δύναμής σου. Η απώλεια του Φίλιππού μας, του συζύγου σου, μας έχει συγκλονίσει. Η απουσία του αισθητή.  Τα συλλυπητήριά μας. Αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας, ήταν η αγαπημένη σε όλους μας.
Κα ΜΑΜΑΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ, όπου δεν τα κατάφερε κι  έφυγε από κοντά μας. Ένας  άνθρωπος με ανεπτυγμένη στο έπακρο την αίσθηση αλληλεγγύης και με πηγαία συναισθήματα για τη ζωή και τον συνάνθρωπο. Μελπωμένη, θα σε θυμόμαστε  και θα έχουμε πρότυπο τον κοινωνικό και συλλογικό σου βίο και κυρίως  την τόσο απλόχερη προσφορά. Ο καθένας σας με το δικό του μοναδικό τρόπο, δεν παύετε να δίνετε απλόχερα, να στηρίζετε, να ενθαρρύνετε, να συμβουλεύετε και να προοδεύετε. 
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα ΝΤΟΥΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ,  που αφιερώνει χρόνο και στο δικό μας  Κέντρο ομορφαίνοντάς το με πρωτότυπες καλλιτεχνίες. Κα Χρυσούλα, το ενδιαφέρον σας να  μεταδίδετε  τις γνώσεις σας, μας γεμίζει δημιουργικά.
Το Κέντρο μας είναι ανοιχτό να δεχθεί νέο κόσμο, νέες προσφορές, νέες σκέψεις και να καλλιεργηθεί μια νέα σχέση μαζί σας. Σας ενθαρρύνουμε να γίνεται μέλος της ομάδας μας και να γνωρίσετε την ομορφιά του εθελοντισμού”.
  
Για το Κέντρο,

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΩΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο