«Ἐξέδυσάν με τα ἱμάτιά μου".

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗ
 ".. Έθηκαν ἐπὶ τὴν κεφαλήν μου, στέφανον ἐξ ἀκανθῶν». Η χαρμολύπη και τα μηνύματα της Άνοιξης την Μ. Πέμπτη. Μια ταινία του ΜΑΡΙΟΥ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗ. Ψάλλει ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αναλήψεως Βριλησσίων Γεώργιος Πασχαλίδης και οι ψάλτες του καθεδρικού μας Ναού.
Μεγάλη Πέμπτη.. Το άρωμα μέσα από τη χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδος, αναμεμειγμένο με τα μηνύματα της Άνοιξης που έρχεται, εκφράζεται από τους ύμνους της ημέρας αυτής !

Το ανθρώπινο παράπονο του σταυρωμένου Ιησού, μαζύ με τη Θεϊκή του παράκληση και την απέραντη αγάπη του προς τον άνθρωπο

«Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι»,

γεμίζουν τις καρδιές μας με ηρεμία, χαρά και αφοβία για τα ερχόμενα.

Μεγάλη Πέμπτη και προαγγέλλεται από το

«Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου»

 και το

 «Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν»,

η σωτηρία του ανθρώπινου γένους !

Την ταινία αυτή την έκανα στις 25 Απριλίου 2019, Μεγάλη Πέμπτη, στην Εκκλησία της Αναλήψεως Βριλησσίων, με την χρήση της σφαιρικής μηχανής Garmin VIRB 360 5.7K Action Cam, σε υπερυψηλής ανάληψης ποιότητα 5,7Κ. Την ανέβασα όμως σε ποιότητα 4Κ γιατί ακόμη η τεχνολογία δεν έχει δόσει πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και πολύ ισχυρούς επεξεργαστές στα κομπιούτερ καταναλωτών, ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη και χωρίς διακοπές παρακολούθηση από τους θεατές. Οταν τούτο επιτευχθεί θα ανεβάσω και την έκδοση της ταινίας αυτής σε ποιότητα 5,7Κ4K 360 Super HD sphere video

Το βίντεο είναι σφαιρικό άρα μπορείτε να κινείτε την οθόνη, με το ποντίκι ή το δάχτυλο, προς όλες τις κατευθύνσεις, δεξιά, αριστερά, πάνω,κάτω και να κάνετε και ζουμ, ώστε να εξερευνείτε τα πάντα μέσα στο Ναό.

Επίσης μπορείτε να το δείτε και με τα ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και να έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε μέσα στην εκκλησία και γυρνώντας το κεφάλι σας να βλέπετε τα πάντα γύρω σας !

Μάριος Λευθεριώτης

www.marlef.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο