Και τώρα, ποιον θέλω για δήμαρχο;


Του Δημήτρη Κοντοδίνα, μέλους του συνδυασμού Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας

Συνδημότισσες, Συνδημότες,
Μόλις προχθές εκφραστήκατε στην κάλπη των Δημοτικών Εκλογών αναδεικνύοντας πρώτο τον νυν Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού «ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Δήμος Δημιουργίας», Ξένο Μανιατογιάννη με ποσοστό 29,27%, που του αποδίδει 10 έδρες για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεύτερος αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ντινόπουλος ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ» με επικεφαλής τον Αργύρη Ντινόπουλο.

Την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε ποιος θέλουμε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος των Βριλησσίων.Από τη μία έχουμε τον εν ενεργεία Δήμαρχο, Ξένο Μανιατογιάννη. Όσο κι αν γίνεται προσπάθεια εσκεμμένα να υπονομευθεί και να υποτιμηθεί το έργο της σημερινής διοίκησης, αυτό δεν είναι εφικτό. Είναι μια διοίκηση η οποία παρέλαβε έναν Δήμο υπερχρεωμένο, με κοινωνικές δομές σχεδόν ανύπαρκτες, χωρίς περιβαλλοντική πολιτική και με υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Η κατάσταση σήμερα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Τα οικονομικά του Δήμου είναι εξαιρετικά εμφανίζοντας πλεόνασμα και με αισθητά μειωμένα χρέη (η μόνη…κληρονομιά των διοικήσεων της περιόδου 2002-2014), με κοινωνικές δομές, οι οποίες εξυπηρετούν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις όσων τις χρειάζονται και τεράστια έργα στα σχολεία. Επίσης, εφαρμόστηκε μια πλήρως ευαισθητοποιημένη περιβαλλοντική πολιτική με διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και κομποστοποίηση των οργανικών με πολλαπλά οφέλη. Πέρα του ότι μειώθηκαν κατά 54% τα απορρίμματα που θάβονται, αυτό είχε και οικονομικά οφέλη, τόσο από τη μείωση του ποσού που καταβάλλονται στα Χ.Υ.ΤΑ όσο και από το παραγόμενο λίπασμα από την κομποστοποίηση. Αυτό το ποσό επέστρεψε στους πολίτες με μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% κάθε χρόνο.
Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί η αγορά του Ο.Τ.61, ενός οικοπέδου που οι προηγούμενες διοικήσεις ξόδεψαν περίπου 1,5εκ.€ σε δικαστικά έξοδα και δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα! Είναι χαρακτηριστικό ότι το δικαστήριο το επιδίκασε 9εκ.€ και η δημοτική αρχή όχι μόνο κατάφερε να το πάρει στα 4εκ.€ με εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά και να παραιτήσει τον πρώην ιδιοκτήτη από απαιτήσεις ακόμα 9εκ.€! Εάν αυτό δεν είναι επιτυχία, τότε τι είναι;
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος Βριλησσίων δικαιώθηκε και τόσο η Ναυτική Βάση όσο και ο Παιδότοπος Παπασπηλίου δεν θα πάνε στο Υπερταμείο! Άλλη μια νίκη!
Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει ένας συνδυασμός, ο οποίος εδώ και 7 μήνες, κυρίως μέσω του επικεφαλής του, έχει μετατρέψει τα Βριλήσσια σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με όρους λασπολογίας και κιτρινισμού. Σε δημόσιες τοποθετήσεις του δεν προβάλλει το πρόγραμμά του, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Αναφέρεται σε γενικότητες και όχι συγκεκριμένες ενέργειες και στον τρόπο που θα γίνουν, αλλά και πιθανές χρηματοδοτήσεις. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μέρος του προγράμματός του είναι έργα τα οποία έχουν υπογραφεί από τον νυν Δήμαρχο και θα υλοποιηθούν, όποια και αν είναι η δημοτική αρχή. Θεωρεί τους Βριλησσιώτες πειθήνια όργανα κομματικών γραμμών, γι’ αυτό και σε σημερινή του ανακοίνωση καλεί τον τρίτο, με εξαιρετικά καλό ποσοστό, Γιάννη Πισιμίση «σε συστράτευση της κεντροδεξιάς στα Βριλήσσια». Άραγε ποιος είναι ο κομματικός; Αυτός ο οποίος ζητά κομματικές γραμμές και θεωρεί τον κόσμο αγέλη ή αυτός ο οποίος έχει ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό;
Ο Ξένος Μανιατογιάννης έκανε άνοιγμα στο προοδευτικό κομμάτι όσων έμειναν εκτός του 2ου γύρου. Είναι καθήκον όσων δεν θέλουν να γυρίσουμε χρόνια πίσω να συστρατευτούν σε αυτό το κάλεσμα, ανεξάρτητα με τον συνδυασμό τον οποίο επέλεξαν στον 1ο γύρο.
ΓΙΑΤΙ
ΜΑΖΙ ΖΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Στον 2ο γύρο διαλέγουμε Δήμαρχο, τον Δήμαρχο της περιόδου 2019-2023. Για τον λόγο αυτό η αποχή δεν είναι λύση. Ψηφίζουμε για να συνεχιστούν τα έργα και το νοικοκύρεμα! Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα «Και τώρα, ποιον θέλω για δήμαρχο;» είναι μια! Θέλω τον Δήμαρχο που νοικοκύρεψε τον Δήμο και έκανε έργα! Θέλω τον ΞΕΝΟ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ!

Δημήτρης Κοντοδίνας- Χημικός Μηχανικός

Σημείωση σύνταξης: Οι απόψεις των αρθρογράφων είναι προσωπικές και ελεύθερες και δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη τις απόψεις των Β.Ν..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο