Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Μελίσσια

Για το θέμα Μπόμπολα

Και δημόσιος χώρος υγείας καιφιλοξενία στους πρόσφυγες και μετανάστες
Η αλληλεγγύη να νικήσει το φόβο που μετατρέπεται σε μίσος
Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς
Καταρρέει το ακροδεξιό αφήγημα της Ν.Δ. στο μεταναστευτικό
Όχι στους πολέμους που γεννούν την προσφυγιά
Αυτά ήταν τα μηνύματα που κυριάρχησανστην εκδήλωση - συζήτηση που οργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας και η ΟΜ Πεντέλης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα:«Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη ή Υποκρισία και Ρατσισμός;»,με αφορμή την πιθανή εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο κτίριο του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ – Μπόμπολα.

Εκδήλωση απάντησης
στα απόνερα των ρατσιστικώνανακοινώσεων της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, των δηλώσεωντου τύπου ‘’κανείςμετανάστης στο νοσοκομείοΜπόμπολα‘’ της ΔημάρχουΠεντέλης, τις τοποθετήσεις συμπαράστασηςακραίων,λαϊκιστικών και ακροδεξιώνσυνιστωσών όπωςτου κ. Βελόπουλου, τις συγκεντρώσεις του τύπου«Το Φλέμινγκ ανήκει στους Έλληνες»και άλλαπαρόμοια.
στοχάοςδιαχείρισης της προσφυγικήςκρίσηςκαιτην έλλειψησχεδιασμού που έχει η κυβέρνηση,αλλά και το γεγονός πως θερίζειθύελλες με τον ρατσιστικόσπόρο που έσπειρε.

Με την παρουσία και συμμετοχήπλήθουςπολιτώνμεταξύ των οποίων και των βουλευτών Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ,Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Κώστα Ζαχαριάδηκαι Γιώργου Κατρούγκαλουκαθώς και αρκετών εκπρόσωπωντης Αυτοδιοίκησης και συλλόγων της περιοχής, οι:
ΚώσταςΑρβανίτηςΕυρωβουλευτής
Γιάννης ΜουζάλαςΒουλευτής και πρώηνΥπουργόςΜεταναστευτικήςΠολιτικής
ΑνδρέαςΞανθόςΒουλευτής και πρώηνΥπουργόςΥγείας
Γιάννης ΡαγκούσηςΒουλευτής και πρώηνΥπουργόςΕσωτερικών

αναφέρθηκανεπίμακρόν και αναλυτικά σε όλες τις πτυχές του θέματοςτόσο από πλευράς των εφαρμοζόμενωνΕυρωπαϊκών και Εθνικώνπολιτικών στουςτομείςτης μετανάστευσης, της ΔημόσιαςΥγείαςκαιτης Προστασίας των πολιτών,ανεξάρτητα από φυλή,φύλο,εθνικότητα,προέλευση.

καταδίκασαν τις απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις που αναπτύσσονται και του κλίματος του υφέρποντοςρατσισμούκαι πρότειναν λύσεις προκειμένου το πρόβλημα που υφίσταται την περίοδο αυτή να ελαχιστοποιηθεί.

αναφέρθηκανεπίσης αναλυτικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ομαλήδιαχείρισητων προσφυγικώνκαι μεταναστευτικώνροών, διασφαλίζονταςπαρά τις δυσκολίες την τοποθέτηση,υγεία,διατροφή,περίθαλψηκλπ,με όρουςουσιαστικήςπολιτικής και κοινωνικής ευαισθησίαςκαι καθημερινήςπροσπάθειας,για ελαχιστοποίηση των υπαρκτώνπροβλημάτων.

τόνισαν με ιδιαίτερηέμφαση την ανάγκη και υποχρέωσηγια ανθρώπινη,ατομική και συλλογικήαλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες, ιδιαίτερα την οργανωμένηδημόσια και θεσμικήευθύνη της Πολιτείας και των φορέων της.

τέλοςαναφέρθηκαν στην ιδιαίτερηπροσοχή που πρέπεινα δειχτεί στην διαχείριση του ευαίσθητουαυτούθέματος,που,αν και εφόσονυλοποιηθεί,πρέπει να είναιγια ελάχιστοχρονικόδιάστημα,έωςότουβρεθεί άλλος κατάλληλοςμονιμότερος χώρος στην ευρύτερηπεριοχή. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν και στην διεκδίκηση που πρέπει να αναπτυχθεί, για να αποτραπείκάθε διαδικασίαπου μπορεί να οδηγείσε κατάργησητου Δημόσιουνοσοκομείου(αλλά και του Δημοσίου συστήματος Υγείας συνολικά) που,σήμερα, μετά τις απαράδεκτεςθέσειςτου Προεδρείου του ΠανελλήνιουΙατρικούΣυλλόγουαλλά καιπροηγούμενεςενέργειεςεπίυπουργίας του κ. ΆδωνηΓεωργιάδηπου οδήγησαν στο κλείσιμοτου νοσοκομείου και το προσωπικό σε διαθεσιμότητα,σηματοδοτούνταιβάσιμοικίνδυνοι.

Ακολούθησεπαρέμβασηαπό το Σωματείοεργαζομένων του ‘’ΑμαλίαΦλέμιγκ’’ που είχε προσκληθεί και το οποίο έδωσειδιαίτερηβαρύτητα στην υπογραφή τηςΥπουργικής απόφασηςέγκρισηςτου ήδη υπογεγραμμένουαπό το ΔΣ οργανογράμματοςτου Νοσοκομείου,στην παραμονή του σε χρήσηΔημόσιαςΥγείας.Για τον σκοπό αυτό επέμεινε στο αίτημα ανάκλησης της απόφασηςπαραχώρησηςστο ΥπουργείοΠροστασίας του Πολίτη,δηλώνοντας την αυτονόητησυμμετοχήκαι στήριξητων εργαζομένωνστην ομαλήένταξη των ασυνόδευτωνπροσφυγόπουλων σε κάθε κατάλληλοχώρο.

Επίσηςπαρεμβάσεις έγιναναπό μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από ανένταχτουςπολίτες,που πρότεινανλύσειςπροκειμένου να διασφαλίζονται και οι δυο αυτέςπροϋποθέσεις.

Μετα την ιδιαίτεραδημιουργικήσυζήτηση, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ,αποδεικνύοντας για μια ακόμη φοράπως:
- ανταποκρίνεταιθετικά στον δημόσιοδιάλογο ως μέσονδιαμόρφωσης των προτάσεων της,χωρίς να υποκύπτει σεακραίες,αντιμεταναστευτικές και ρατσιστικέςκραυγές,
- θεωρεί ταυτόχρονα ότι ησυμπαράστασηκαι η αλληλεγγύη στα παιδιά που φτάνουνστην χώρα μας ως χώρα πρώτης υποδοχής, αναζητώνταςμια καλύτερη ζωή, είναι για την αριστερά αξία και αρχή αδιαπραγμάτευτη.
διεκδικεί:
1. Την άμεσηανάκληση της(ΑΔΑ: ΩΚ9Η465Θ1Ω-Ξ1Ν, Αρ. Πρωτ: 40027/ Δ2 4851) του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Βρούτση,την παραμονή του χώρουείτε στην κυριότητα του ΕΦΚΑ,είτετου Υπ. Υγείας και την χρήση του ως Δημόσιουχώρου Υγείας.
2. Στην περίπτωση που μεταφερθούνασυνόδευταπροσφυγόπουλα,η διαμονή πρέπει να είναιπεριορισμένου και προσδιορισμένουχρονικούδιαστήματος,έως ότου εξευρεθεί νέοςχώρος και διασφαλιστεί ηετοιμότηταλειτουργίας του για παροχήυπηρεσιώνυγείας, με παράλληληλήψη των αναγκαίωνμέτρωνομαλήςφιλοξενίας.

Δελτίο τύπου
18/10/2019
Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ
Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο