Εορτασμός 40 ετών από την ίδρυση του Σώματος

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - βίντεο

ΣΩΜΑ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Εορτασμός 40 ετών από την ίδρυση του Σώματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 16 Δεκεμβρίου 2019, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Μιά σφαιρική ταινία υψηλής ευκρίνειας 5,7Κ του Μάριου Λευθεριώτη

ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Πατείστε τον οδοντωτό τροχίσκο, κάτω δεξια της οθόνης και επιλέξτε την πλέον υψηλή ανάλυση οθόνης που, ανάλογα της ποιότητας Internet που διαθέτει η περιοχή που βρίσκεσθε, μπορεί να αποδώσει ο υπολογιστής σας, εξασφαλίζοντας άνετη παρακολούθηση της ταινίας, χωρίς σταματήματα.

Στη συνέχεια πατείστε το τετραγωνάκι στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης για να πάτε σε πλήρη οθόνη.

Αν η προβολή της ταινίας ΔΕΝ είναι σφαιρική (δεν μετακινείται η οθόνη σείροντας το ποντίκι επάνω της), κάντε Copy-Paste τον σύνδεσμο της ταινίας σε άλλο browser, Firefox, Google Chrome κλπ

Τοποθετείστε το ποντίκι σε κάποιο σημείο της οθόνης, κρατείστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του και σείρετέ το αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω ώστε να εξερευνείσετε όλα τα σημεία του χώρου στον οποίο βρίσκεσθε, 360 μοίρες οριζόντια και 180 κατακόρυφα. Οταν το ποντίκι φθάνει στην άκρη της οθόνης, αφήνετε το πλήκτρο του, το σηκώνετε και το επανατοποθετείτε σε κάποιο άλλο σημείο της οθόνης επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.

Με το ροδάκι του ποντικιού μπορείτε να ζουμάρετε και να πλησιάζετε οποιοδήποτε σημείο του χώρου θέλετε να δείτε από κοντά. Με αντίστροφο στρίψιμο στο ροδάκι, απομακρύνεσθε.

Με ανάλογο τρόπο μπορείτε να παρακολουθήσετε την σφαιρική ταινία και σε κινητή συσκευή, όπου χρησιμοποιείτε τα δακτυλά σας αντί του ποντικιού. Και βέβαια σε κινητή συσκευή μπορείτε να μη στρέφετε την οθόνη, αλλά να περιστρέφεσθε ο ίδιος και να παρακολουθείτε τα πάντα, σα να βλέπετε μέσα από κάποιο παράθυρο.

Τέλος εάν προσαρμόσετε την κινητή συσκευή στα ειδικά γιαλιά Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality), μεταφέρεσθε στον χώρο της δράσης και βλέπετε τα πάντα σαν να βρίσκεσθε επί τόπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο