ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 μ.μ.

Σστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας! (Κισσάβου 11, ισόγειο)


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αγαπητοί Γονείς

Στην επόμενη συνάντησή μας στις 14 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας (Κισσάβου 11, ισόγειο)  θα ασχοληθούμε και αυτή την Παρασκευή με την Εφηβεία..και με εισηγήτρια την κα Δήμητρα Κατσαφάνα  Σχολική ψυχολόγο.

Αφορά όλους μας είτε τα παιδιά μας είναι στο Δημοτικό είτε έχουν ξεκινήσει τις επόμενες τάξεις Γυμνασίου ή Λυκείου..



Εφηβεία :  κρίση ή ευκαιρία

Οδηγός επιβίωσης για γονείς και παιδιά στην εφηβεία

Συνήθως η εφηβεία χαρακτηρίζεται ως περίοδος κρίσης.

Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο;

Κατά την εφηβεία συντελείται η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή και συγκροτείται αυτό που ονομάζουμε ταυτότητα του ατόμου.

Μήπως, λοιπόν, η εφηβεία είναι απλά η χρυσή ευκαιρία για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το κτίσιμο μιας υγιούς προσωπικότητας;

Σας περιμένουμε..


Σύντομο βιογραφικό


Προτιμώ να μιλώ για μένα σε α΄ ενικό πρόσωπο.

Είμαι η Δήμητρα  Κατσαφάνα,  ψυχολόγος.  Έχω αποφοιτήσει από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Στο ίδιο πανεπιστήμιο πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία.

Τιμώ τις εμπειρίες που απέκτησα διδάσκοντας  στο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο α΄ κύκλου: Βοηθών Νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Θυμάμαι με νοσταλγία τα χρόνια στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας για Παιδιά και Εφήβους: Ηλιαχτίδα.

Εδώ και 17 χρόνια συνεργάζομαι με το Δήμο Βριλησσίων στα πλαίσια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κρίκος, της Κοινωνικής Υπηρεσίας – Δημοτικών Ιατρείων και φυσικά της Σχολής Γονέων.

Πιστεύω στη δυναμική της παρέμβασης στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βριλησσίων. Το μέλλον «μεγαλώνει» εκεί και με γεμίζει αισιοδοξία.

Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση της Σχολής Γονέων για να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν γονείς και εφήβους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο