"Η ευθύνη βαραίνει τον Δήμο Βριλησσίων"

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ - ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για το ζήτημα της λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην πρώην Ναυτική Βάση Βριλησσίων έγινε απολύτως σαφές πως η ευθύνη βαραίνει απολύτως την Διοίκηση του Δήμου μας η οποία και προέβη στην υπόδειξη του χώρου. Πάρα τις εκ διαμέτρου αντίθετες δεσμεύσεις της περί εξεύρεσης άλλου κατάλληλου χώρου για την λειτουργία της βάσης των απορριμματοφόρων τώρα φτάνει στο σημείο να υποδείξει και να προτείνει μέσω χωροταξικού διαγράμματος τον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης.
Στην επικοινωνία με τον κ. Χατζηδάκη είχα την ευκαιρία να του εκφράσω την αγωνία μας για την τύχη του χώρου της πρώην Ναυτικής Βάσης ο οποίος και επιθυμούμε να αξιοποιηθεί ως χώρος αστικού πρασίνου, αθλητισμού, αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σύμφωνα και με το ολοκληρωμένο σχέδιο που διατυπώσαμε προεκλογικά ως "Νέα Πνοή". Ο Υπουργός συμμερίστηκε πλήρως τις αγωνίες μας κάτι που μας δίνει την δυνατότητα να αισιοδοξούμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει.
Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων θα καταθέσουμε ψήφισμα ώστε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, που προώθησε δυστυχώς η Διοίκηση Μανιατογιάννη, και το πάρκο επιτέλους να αποδοθεί στην κοινωνία.

Το ψήφισμα της “Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια”:

“Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων και τα μέλη του ΔΣ

Κατάθεση ψηφίσματος “Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων έπειτα από τις εξελίξεις που φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: “Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας” και ειδικότερα της πρόβλεψης του άρθρου 92 περί λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης στα Βριλήσσια ζητά την άμεση απόσυρση της χωροταξικής υπόδειξης του Δήμου Βριλησσίων για την δημιουργία ΣΜΑ στην πρώην Ναυτική Βάση και συνεπώς την απόσυρση της εν λόγω ρύθμισης του Νομοσχεδίου.

Με εκτίμηση
Γιάννης Πισιμίσης

Νίκος Τζιλιγκάκης

Χρήστος Κάππας

Νικήτας Σταματελόπουλος

Φωτεινή (Φένια) Αδαμίδη

Σοφία Μαντινίδου

Θεόδωρος Ερνέστος (Άκης) Δημαράς

Παναγιώτης Αναγνώστου

Γεώργιος Μαρίνης”

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο