Την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου

Ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων

Αυτό είναι το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να συζητηθεί το θέμα του Σταθμού Διαχείρισης Αποριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ναυτική Βάση που έχει περιλάβει στο Σχέδιο Νόμου ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη.

Το αίτημα έχει ήδη υπογραφεί από τους 9 δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης “Βριλήσσια Δυνατά”  και έχει κοινοποιηθεί και στον επικεφαλής της παράταξης “Λαική Συσπείρωση”  Βασίλη Βήττο που είχε πάρει πρώτος την σχετική πρωτοβουλία.

Με δεδομένο ότι και η ελλάσσων αντιπολίτευση Νέα Πνοή είχε νωρίτερα, δια του επικεφαλής της Γιάννη Πισιμίση, συμφωνήσει με την πρωτοβουλία του Βασίλη Βήττου συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός δημοτικών συμβούλων για την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου (οι τρείς παρατάξεις αθροίζουν 19 δημοτικούς συμβούλους και απαιτούνται μόλις 11 για την σύγκληση του οργάνου) ενώ αναμένεται και η προσυπογραφή από την “Δράση”

Ολόκληρο το κείμενο του αιτήματος είναι αυτό:
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση:   Δήμαρχο Βριλησσίων / Γραφείο Δημάρχου

                            Γραφείο Συλλογικών Οργάνων

                            Δημοτικοί Σύμβουλοι Βριλησσίων

Θέμα: Αίτημα σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου με τη διαδικασία του Κατεπείγοντος με βάση τις παρ. 2 & 5, άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 – “Κλεισθένης Ι” του Συνδυασμού «Βριλήσσια Δυνατά»

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Με βάση:

Την παράγραφο 2 του άρθρου 74 του Ν. 4555/18 – Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου – Αντικατάσταση του άρθρου 67 του ν. 3852/10 – με βάση την οποία
«Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου».

Την παράγραφο 5 του άρθρου 74 του Ν. 4555/18, με βάση την οποία:
«Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα».

Την αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2020, κατά την οποία σύσσωμη η Αντιπολίτευση του Δήμου είχε εισηγηθεί με προτάσεις ψηφισμάτων αλλά και Εισήγηση για ΕΗΔ συζήτηση θέμα σχετικά με την απαλοιφή από το άρθρο 92 του Νομοσχεδίου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της διάταξης όπου προβλέπει για τα Βριλήσσια νομιμοποίηση για 5 χρόνια ΣΜΑ στο χώρο του πάρκου της Ναυτικής Βάσης, Νομοσχέδιο που προβλέπεται να ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την Τρίτη 5 Μαΐου, αιτούμαστε:
Έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου με θέμα:

«Απομάκρυνση απορριμματοφόρων από τον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης, κατάργηση των χρήσεων γης από την υπηρεσία καθαριότητας και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος μέχρι το τέλος του 2020 παράλληλα με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για την μετεγκατάσταση όλων αυτών των υπηρεσιών και λειτουργιών της Υπηρεσίας Καθαριότητας».

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Αργύρης Ντινόπουλος, Αναστάσιος (Τάσος) Δημητρίου, Αναστάσιος (Τάσος)  Χρηστάκη

Αικατερίνη Χρυσοπούλου, Χρήστος Γούναρης, Αντωνία (Τόνια) Μητσοτάκη, Κωνσταντίνα (Νάντη) Γεροντάκη, Μάριος Δεσποτίδης, Κωνσταντίνος Φαράκλας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο