Αργύρης Nτινόπουλος: όχι σε μεσοβέζικες λύσεις

Απόφαση για την Ναυτική Βάση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

“Εχουμε γράμμα!”

Η επιστολή που απέστειλε χθές προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Αργύρης Ντινόπουλος (με κοινοποίηση στους βουλευτές της ΝΔ και στους υπουργούς που εκλέγονται στην εκλογική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα) προκάλεσε την αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη.

Για την Ναυτική Βάση

Η επιστολή αφορούσε στην εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην πρώην Ναυτική Βάση που προβλέπεται στο άρθρο 92 σχετικού Νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

“Μην βάλεις σκουπίδια στο πάρκο που μας έδωσε ο Καραμανλής!”

Ο Αργύρης Ντινόπουλος καλούσε τον Κωστή Χατζηδάκη να μην “Βάλει σκουπίδια στο πάρκο της Ναυτικής Βάσης που έδωσε στα Βριλήσσια (το 2005) ο Κώστας Καραμανλής και εγκαινίασε (τότε) ο Κυριάκος Μητσοτάκης”

Τους πέτυχε στην τηλεδιάσκεψη

Ο  Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας χθές στην συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) της δημοτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης “Βριλήσσια Δυνατά” (τυχαία η τηλεφωνική κλήση του στον Αργύρη Ντινόπουλο έγινε την ώρα της τηλεδιάσκεψης) ήταν σαφής.

“Διώχτε εσείς τα σκουπίδια και εγώ κάνω πίσω”

H χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(ΣΜΑ) στην Ναυτική Βάση ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για κατάργηση του (άτυπου και παράνομου) ΣΜΑ που λειτουργεί εκεί εδώ και χρόνια.

“Αν εσείς πάρετε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταργήσετε την παρανομία εγώ δεν θα την νομιμοποιήσω” είπε χαρακτηριστικά

Τα ίδια είπε και στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Πισιμίση (“Νέα Πνοή”) με τον οποίο, επίσης, επικοινώνησε.

Μόνον με Εισηγηση και Ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο η δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (“Βριλήσσια Δυνατά”) έκανε την μοναδική ενέργεια που μπορεί να αποτρέψει τα τετελεσμένα.

Φέρνει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Εισήγηση για οριστική απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από την Ναυτική Βάση και κατάργηση του παράνομου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Aυτή είναι η εισήγηση

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, Γενικό Γραμματέα.

Παρακαλώ να εισάγετε προς συζήτηση και ψήφιση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2020 το παρακάτω, εκτός ημερησίας διάταξης, θέμα σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 74 του Ν. 455/2018 και με την διαδικασία του κατεπείγοντος γιατί σήμερα συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το άρθρο 92 του οποίου αφορά στην χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον χώρο της Ναυτικής Βάσης.

ΘΕΜΑ: Απομάκρυνση απορριμματοφόρων από τον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης, κατάργηση των χρήσεων γης που πραγματοποιεί η Υπηρεσία Καθαριότητας, αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην πρώην Ναυτική Βάση και εξεύρεση μέχρι 31-12-2020 χώρου για οριστική εγκατάσταση αυτών των Υπηρεσιών Καθαριότητος

Με την απόφαση 3144/2004 του Συμβουλίου της Επικρατείας καθορίζονται οι χρήσεις γης στον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης (πράσινο και ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις) και ακυρώνεται η 7069/17-26.2.2003 κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και της Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

Στην απόφαση αυτή πουθενά δεν αναφέρονται ως χρήσεις γης η λειτουργία σταθμού απορριμματοφόρων, η μεταφόρτωση απορριμμάτων, η εναπόθεση αδρανών υλικών ή η τοποθέτηση εγκαταλειμμένων οχημάτων του Δήμου.

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της Ναυτικής Βάσης χρησιμοποιείται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για εκτέλεση όλων των παραπάνω λειτουργιών κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας λόγω των νέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο από τις αυξανόμενες ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Αλλά η όχληση των κατοίκων στους πέριξ της Ναυτικής Βάσης δρόμους (και στην ευρύτερη περιοχή) και η υποβάθμιση του αστικού και φυσικού  περιβάλλοντος κάνουν πλέον αναγκαία την οριστική απομάκρυνση των Υπηρεσιών Καθαριότητας από τον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης.

Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική μετά την κατάθεση Σχεδίου Νόμου ( στις 24/04/2020) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο (άρθρο 92) προβλέπεται η θεσμοθέτηση στην Ναυτική Βάση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για χρονική διάρκεια πέντε ετών.

Με δεδομένη, όμως, την θέση του ίδιου του αρμόδιου Υπουργού ότι το άρθρο 92 (σε ό,τι αφορά στα Βριλήσσια) μπορεί να αποσυρθεί εφόσον ο Δήμος αποφασίσει να τερματίσει αυτές τις χρήσεις των Υπηρεσιών Καθαριότητας στον χώρο της Ναυτικής Βάσης και εφόσον απομακρύνει τα απορριμματοφόρα, η λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου είναι επιτακτική και αναγκαία.

Πολύ περισσότερο που για την απόσυρση του άρθρου 92 (σε ό,τι αφορά στα Βριλήσσια) προϋποθέτει, σύμφωνα με τον Υπουργό, λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί μόνον αυτή έχει νομική ισχύ και συνεπώς δεσμεύει την Κυβέρνηση να αποσύρει την νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον χώρο της Ναυτικής Βάσης.

Γιατί όπως ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός «Αν εσείς ψηφίσετε την κατάργηση του αυτοσχέδιου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που άτυπα και συνεπώς παράνομα λειτουργεί στην Ναυτική Βάση εγώ δεν έχω κανένα λόγο να τον χωροθετήσω και να τον νομιμοποιήσω και συνεπώς αποσύρω την σχετική διάταξη»

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω παρακαλούμε για την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από τον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης, για τερματισμό  των χρήσεων γης από την Υπηρεσία Καθαριότητας και για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος μέχρι το τέλος του 2020 παράλληλα με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για μετεγκατάσταση όλων αυτών των υπηρεσιών και λειτουργιών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Αργύρης Ντινόπουλος-Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βριλήσσια Δυνατά»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο