14ος χρόνος ενημέρωσης των δημοτών

Γενέθλια σήμερα για τα "Βριλησσιώτικα Νέα"
 

Στις 9 Νοεμβρίου 2007, ξεκινήσαμε την μακρά διαδικτυακή πορεία μας. Προγενέστερα, είχαμε εκδώσει περιστασιακά, τις τοπικές έντυπες εφημερίδες μας: "Προαστιακή", "Ελεύθερη Πέννα" και βέβαια τα "Βριλησσιώτικα Νέα". Μια εκτενή παρουσίαση των εφημερίδων μας αυτών, δεσμευόμαστε να κάνουμε σύντομα, διότι έχουν πλέον ένα ιδιαίτερο τοπικό ιστορικό ενδιαφέρον.
Ωστόσο, η ιντερνετική δυνατότητα, από τον Νοέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα, υπήρξε για εμάς "σωτήρια", καθώς μας απάλλαξε από τα - όχι μικρά - τότε έξοδα εκτύπωσης και διανομής, για να υπηρετήσουμε την "τρέλλα" μας.
Στην πραγματικότητα, επειδή ουδέποτε μας αφορούσε η "επαγγελματική" προσέγγιση της ενημέρωσης των δημοτών, αλλά ο μοναδικός μας σκοπός ήταν να "παίζουμε σαν τα μικρά παιδιά" και παιχνίδι μας να είναι "η αγάπη μας για τα Βριλήσσια και για τα κοινά" αλλά και για την πολιτική, μερικές φορές με οξείς μάλιστα τόνους, το διαδίκτυο κυριολεκτικά μας διέσωσε οικονομικά. Και παντοτινά θα το ευγνωμονούμε γι' αυτό. Διότι, φίλες και φίλοι, είναι μεγάλη υπόθεση να κάνεις το χόμπι σου χωρίς ιδιαίτερες δαπάνες.
Σήμερα, που συμπληρώνουμε 13 χρόνια στο διαδίκτυο, θέλουμε να μετανιώσουμε δημόσια, μια και καλή, για ορισμένες δημόσιες συμπεριφορές μας που αντί πάντα να ήταν νηφάλιες, ήπιες και ορθολογιστικές, αντιθέτως υπήρξαν εξαιρετικά αντιπαραθετικές. Ελπίζουμε ποτέ πια να μην το επαναλάβουμε. Απολογούμαστε για τις αρκετές έντονες - ιδεολογικά και τοπικά - δημόσιες τοποθετήσεις μας.
Αν ξεκινούσαμε από την αρχή θα αποφεύγαμε όλα τα παραπάνω και θα αναζητούσαμε τον ορθολογισμό και μόνο, τις συνθέσεις, τον ήπιο τοπικό και πολιτικό λόγο, την νηφαλιότητα και πάνω απ' όλα το σεβασμό για το κάθε λιθαράκι που χτίστηκε σ' αυτή την πόλη, και τον οποίο συχνά ΔΕΝ είχαμε.
Αλλά είχαμε και λίγα "καλά". Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την τοπική δημοσιότητα και την πολιτική κονίστρα των Βριλησσίων. Αλλά και αρκετά τοπικά προβλήματα, μερικά από τα οποία επιλύθηκαν. Ακόμα, πολλές "τοπικές φωνές" βρήκαν αληθινή φιλοξενία στις σελίδες μας. 
Εισερχόμενοι στον 14ο χρόνο μας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας ευχαριστήσουμε που μας αντέχετε και που μας διαβάζετε ακόμα. Μπράβο σας, είστε πολύ γεναιόδωροι, διότι πολλές φορές κι εμείς οι ίδιοι "μας βαριόμαστε".
Κυρίως όμως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες που έμειναν μόνο στην έκφραση παραπόνων ή και διαμαρτυριών απέναντί μας, διότι ενδεχομένως είχαν περισσότερη σοφία από εμάς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλους τους πολλές φορές τους έχουμε αδικήσει. Ας μας φωτίσει ο Θεός να μην το επαναλαμβάνουμε συχνά στο μέλλον.
Αυτά θέλαμε να σας πούμε φέτος, ας ευχηθούμε να έχουμε όλοι μας υγεία και να αξιωθούμε να γράψουμε εμείς και να διαβάσετε εσείς το κείμενο της συμπλήρωσης και των 14 χρόνων.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο