Μικρός απολογισμός για τη διοίκηση

Στο τέλος μιας πολύ ιδιαίτερης χρονιάς

Φθάνουμε στο τέλος του 2020, μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς λόγω της πανδημίας και, όπως το συνηθίζουμε τέτοιες ημέρες, κάνουμε έναν μικρό ετήσιο τοπικό απολογισμό, λαμβάνοντας πάντως υπόψη τη συγκεκριμένη παράμετρο.

Το πρώτο μέρος αφορά την διοίκηση.

Η διοίκηση στη δεύτερη αυτή θητεία της - και πάλι - προσπάθησε να λειτουργήσει διαχειριστικά κατά τα ειωθότα.

Δηλαδή να διατηρεί την καθαριότητα σε ένα καλό επίπεδο, την υπηρεσία πρασίνου να ανταπεξέρχεται στις μεγάλες ανάγκες της πόλης και η ύδρευση να παρέχεται ακώλυτα και απρόσκοπτα. 

Επίσης, υλοποίησε τον νόμο παροχής τραπεζοκαθισμάτων λόγω covid στα καταστήματα και προέβη σε σχετικές μειώσεις δημοτικών τελών για νοικοκυριά και επαγγελματίες. 

Άσκησε όσες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές κατέστη δυνατόν λόγω των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και προγράμματα βοήθειας στο σπίτι. Ο Κρίκος για τα ΑΜΕΑ δεν σταμάτησε ούτε ημέρα να λειτουργεί. 

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός έκανε πλήρη ετήσιο σχεδιασμό και υλοποίησε όλες τις προγραμματισμένες τοπικές πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που δεν απαγορεύτηκαν από τις καραντίνες. 

Εννοείται ότι σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, οι δε εργαζόμενο έκαναν επανειλημμένα τέστ. 

Εντελώς πρόσφατα ξεκίνησε το έργο της υπογειοποίησης των κάδων απορριμάτων στην πλατεία Ελευθερίας, ένα ακόμα θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Αναλήψεως.  Ωστόσο, η δημοτική αρχή ελέγχεται για μεγάλη καθυστέρηση σε ένα έργο που από χρόνια θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί όχι μόνο σε δύο αλλά σε αρκετά κομβικά σημεία της πόλης. Ακόμα και τώρα δεν έχουν ανευρεθεί οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την επέκτασή του.

Επίσης, η διαβούλευση, όπως πάντα στον Δήμο μας, ήταν μόνο τυπική και ποτέ δεν απέκτησε ουσιώδη χαρακτηριστικά, μιας πραγματικής δημοκρατικής λειτουργίας.

Το γραφείο τύπου του Δήμου λειτούργησε και αυτή τη χρονιά πολύ ικανοποιητικά.

Το διαδικτυακό εφετινό δημοτικό συμβούλιο μπορούσαν οι δημότες να το παρακολουθήσουν αλλά δεν φαίνεται να έδειξαν και μεγάλο ενδιαφέρον. Γενικώς οι συνδημότες μας, πλην των παροικούντων στην Ιερουσαλήμ δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη τους και τα περιμένουν όλα από τους δημοτικούς τους άρχοντες.

Μέσα σ' ένα τέτοιο πλαίσιο και σε γενικές γραμμές τα Βριλήσσια δεν έχουν και τόσο μεγάλα προβλήματα όπως άλλοι Δήμοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο