ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/2/2021


      Πραγματοποιήθηκε στις 10/2/2021 στις 11.00  π. μ. η προγραμματισμένη διαμαρτυρία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Χαλανδρίου-Χολαργού Βριλησσίων-Ψυχικού στο  Κέντρο Υγείας Βριλησσίων με αφορμή την μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο γεγονός που αφήνει υγειονομικά  ακάλυπτους τους κατοίκους των Βριλησσίων, των Μελισσίων και της Πεντέλης. 

    Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα διεκδίκησης, απαιτώντας να λειτουργήσει και το εμβολιαστικό κέντρο που είναι άκρως απαραίτητο αλλά και όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του κέντρου Υγείας π.χ. εξετάσεις ,συνταγογράφηση, ιατρική φροντίδα και αποκατάσταση .Γι αυτό απαιτείται άμεσα  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και γενναία αύξηση  των δαπανών για την υγεία ώστε να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Επίσης ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησηςτόσο της σημερινής Ν.Δ. όσο και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δομές υγείας, παρόλο που ο ελληνικός λαός τις έχει πληρώσει πολύ ακριβά.

     Στην κινητοποίηση συμμετείχε και  συμπαραστάθηκε  αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής  τον δημοτικό σύμβουλο  κο Βήττο και παρευρέθηκε εκ μέρους του Δήμου η αντιδήμαρχος κα Αρσένη.

    Στην συνάντηση με τον υπεύθυνο των ιατρείων μάς ανακοινώθηκε ότι έως ότου έρθουν τα εμβόλια θα λειτουργήσει ένα 1 εμβολιαστικό ιατρείο και τα τακτικά ιατρεία θα εξακολουθούν να εξυπηρετούν τους πολίτες. Ωστόσο από την παραλαβή των εμβολίων και την μετατροπή όλων των ιατρείων του Κέντρου Υγείας  σε εμβολιαστικό κέντρο περίπου οι μισοί γιατροί θα μεταφερθούν στα δημοτικά ιατρεία σε συνεννόηση με τον Δήμο που εκεί υποσχέθηκε να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

    Από την πλευρά των συνταξιούχων έγινε ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ημίμετρο καθώς δεν  θα καλύπτονται οι ανάγκες τους και θα είναι αναγκασμένοι να προσφύγουν και σε ιδιώτες γιατρούς εφόσον με αυτό τον τρόπο κόβονται ειδικότητες  αφήνοντας ακάλυπτους  τους ασφαλισμένους. Είναι υποκρισία για τους συνταξιούχους που έχουν πληρώσει τόσα χρόνια για την ασφάλισή τους να μην έχουν την περίθαλψη που τους αξίζει .  Εμείς οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουμε την πάλη μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Α΄ Βάθμια  Φροντίδα  Υγείας , τέτοια που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας και σύμφωνα με τα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ               

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ -ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                                                 

ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 62-ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο