Να μην κοπούν τα δένδρα της Πίνδου (Φωτορεπορτάζ)

 
Δύσκολη κατάσταση που απαιτεί περαιτέρω ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η κοπή τους

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, κατά την πλειοψηφία των μελών συμβούλων της διοίκησης (κ.κ. Φυκίρη, Μαλακού, Βαφειάδη, Κυρίτση), μειοψηφούσης ουσιαστικά της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Χατζάρα που ψήφισε παρούσα, μειοψηφούντων επίσης και όλων των μελών - συμβούλων της αντιπολίτευσης (κ.κ. Χρηστάκη, Γούναρη, Τζιλιγκάκη, Δημαρά), αποφάσισε την κοπή έως και δεκαεπτά δένδρων στην οδό Πίνδου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η άρτια πεζοδρόμηση της οδού. 

Η Επιτροπή έλαβε τυπική πλειοψηφία με την ψήφο του προέδρου της κ. Π. Φυκίρη, καθώς το αποτέλεσμα στην ουσία ήταν η ισοψηφία. Το αποτέλεσμα ήταν 4 υπέρ, 4 κατά και 1 παρόν. 

Η Επιτροπή πήρε την εν λόγω απόφασή της μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα των κατοίκων, που έρχονται από το μακρινό ακόμα παρελθόν (2002). 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Π. Φυκίρης επισήμανε την ανάγκη για την άμεση κοπή των δένδρων, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη λύση και πως στα σημεία αυτά θα γίνουν νέες δενδροφυτεύσεις.

Η απόφαση, ωστόσο, ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Η Νέα Πνοή μέσω του Άκη Δημαρά τόνισε την ανάγκη, να εξαντληθούν πριν κοπούν τα δένδρα όλες οι τεχνικές δυνατότητες, με σκοπό τη διάσωσή τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση "Βριλήσσια Δυνατά", αναφέρεται "σε πετσόκομμα των δένδρων από τον Δήμαρχο, αντί για την επιβαλλόμενη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων".

Επισκεφθήκαμε εχθές το απόγευμα τα σημεία της κοπής των δένδρων στην οδό Πίνδου και απαθανατίσαμε με πλήρες φωτορεπορτάζ, που δημοσιεύουμε παρακάτω, το σημαντικό πρόβλημα.

Πράγματι, η κατάσταση του εδάφους είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι ρίζες ορισμένων δένδρων έχουν ξηλώσει κυριολεκτικά τα πεζοδρόμια, δημιουργώντας μεγάλη επικινδυνότητα για τους κατοίκους.

Επίσης, φαίνεται να είναι δυσχερέστατη η ορθή και άρτια πεζοδρόμηση των σημείων αυτών, όπως θα διαπιστώσετε και από το φωτορεπορτάζ μας. 

Ομάδα κατοίκων ζητεί, απεγνωσμένα, εδώ και είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια την λύση του προβλήματος και καμία διοίκηση δεν τους άκουσε.

Είναι δεδομένο ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί η λύση. Η κοπή είναι μία εναλλακτική αλλά δεν γνωρίζουμε αν αποτελεί και την μοναδική. 

Ωστόσο, φρονούμε κι εμείς, ότι πρέπει να πρυτανεύσει "η φωνή της λογικής".

Να ανασταλεί άμεσα η υλοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και να μην κοπούν ακόμα τα δένδρα.

Να αποτανθεί ο Δήμος Βριλησσίων σε ειδικούς επιστήμονες, πριν κοπούν τα δένδρα, με σκοπό την εξεύρεση άμεσης λύσης, αφενός για τη διάσωσή τους εάν μπορεί να γίνει, αφετέρου για την υπόδειξη εναλλακτικής για την άρτια πεζοδρόμηση.

Αν εξαντληθούν όλες οι τεχνικές προσπάθειες και παρά ταύτα δεν καταστεί δυνατή η αποτροπή της κοπής, τότε αυτή να συνδυαστεί με ένα ταυτόχρονο σχεδιασμό νέας δενδροφύτευσης.     

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ






































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο