Χρειαζόμαστε ένα συνεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο

Διαχείρισης των ζώων συντροφιάς τονίζει ο Γιάννης Πισιμίσης

Στον Δήμο Βριλησσίων, πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εθελοντές και εργαζόμενοι στον τομέα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, απουσιάζει πλήρως ένα συνεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

Λείπει, δηλαδή, μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα δημιουργεί ένα περιβάλλον φιλικό και ωφέλιμο όχι μόνο για τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα. Ένα περιβάλλον που θα περιλαμβάνει την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, την ενθάρρυνση της υιοθεσίας και την γενικότερη ανάπτυξη της φιλοζωίας. 

Με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Δήμος Βριλησσίων πρέπει άμεσα να κινηθεί ώστε να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού, την δημιουργία υποδομών, την κτηνιατρική περίθαλψη καθώς και την σήμανση και στείρωση των αδέσποτων ζώων. 

Επιπλέον περιμένουμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να παρθούν αποφάσεις για την παροχή κινήτρων για την σήμανση και την καταγραφή των ζώων στο Εθνικο Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, για την δημιουργία φιλικών υποδομών στην πόλη και βεβαίως για το πολύ κρίσιμο ζήτημα της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων.