Cine Δράση: πρόγραμμα τριμήνου

Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος 2021 


Πρόγραμμα τριμήνου Οκτώβριος Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2021 


Στο Cine Δράση συνεχίζουμε να βλέπουμε ταινίες. Κρύωσε ο καιρός  και συναντιόμαστε στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ, Υμηττού και Πλαταιών), κάθε Πέμπτη στα 8:15’μμ παίρνοντας όλα τα μέτρα για να μην  κινδυνεύσει η υγεία κανενός. 


Αυτό  το τελευταίο τρίμηνο του 2021  ξεχωρίσαμε  και προβάλλουμε 12 ταινίες: 


Από όλο το κόσμο.  Από την Κίνα «Ο Τρυφερός Αποχαιρετισμός», από τη Γερμανία το «Transit», «Οι Δυο Καρδιές» από τη Γαλλία, από το Βέλγιο το «Ανάμεσά μας»,  από τη Γουατεμάλα «Οι μητέρες μας», από την Μεγάλη Βρετανία το «Δυστυχώς Απουσιάζατε» και ο «Πόλεμος εκτός Προγράμματος», από το Ιράν η «Γιάλντα, η Νύχτα της Συγχώρεσης», από την Νότια Κορέα «Οι μνήμες φόνων» και το «Τραγουδώντας με τον Angry Bird», από τη Βραζιλία «Η αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο», από την Ιταλία «Ο προδότης» 


-Κάθε είδους: συγκινητική οικογενειακή κωμωδία «Ο Τρυφερός Αποχαιρετισμός», νεο­νουάρ παιχνίδι ταυτοτήτων και ιστορικής ευθύνης το «Transit»,  για τη δωρεά οργάνων «Οι Δυο Καρδιές», το «Ανάμεσά μας» αναφέρεται στο θρησκευτικό φανατισμό, «Οι μητέρες μας» σε εμφύλιους πολέμους και δικτατορίες, το «Δυστυχώς Απουσιάζατε» στην ανυπαρξία κοινωνικού κράτους, αντιπολεμική σάτιρα είναι ο «Πόλεμος εκτός Προγράμματος», ψυχολογικό δράμα και πολιτικοκοινωνική αναφορά στην ιρανική πραγματικότητα η «Γιάλντα, η Νύχτα της Συγχώρεσης», φιλμ νουάρ «Οι μνήμες φόνων», μουσικό ντοκιμαντέρ το «Τραγουδώντας με τον Angry Bird», ιστορία αδελφικής αγάπης και σχόλιο για τη  θέση της γυναίκας στη μακρινή Βραζιλία «Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο» και τέλος «Ο προδότης» αφορά τον αγώνα της ιταλικής κοινωνίας ενάντια στη σικελική μαφία 


-Από σκηνοθέτες καταξιωμένους ή πρωτοεμφανιζόμενους:  


Ο Κεν Λόουτς («Δυστυχώς Απουσιάζατε»), οι Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν («Ανάμεσα μας»), ο Κρίστιαν Πέτζολντ («Transit»), ο Μάρκο Μπελόκιο («Ο Προδότης) ο Νοτιοκορεάτης Bong Joon Ho («Μνήμες Φόνων»), ο  Κατέλ Κιγιεβερέ («Δυο Καρδιές»), η Λούλου Βανγκ («Τρυφερός Αποχαιρετισμός»), ο Σεζάρ Ντίαζ («Οι Μητέρες μας»), ο Μασούντ Μπακσί («Γιάλντα, η Νύχτα της Συγχώρεσης»), ο Αρμάντο Ιανούτσι («Πόλεμος Εκτός Προγράμματος»), ο Καρίμ Αϊνούζ («Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο») και ο Hyewon Jee («Τραγουδώντας με τον Angry Bird»). Είναι όλες  ταινίες της τελευταίας 5ετίας, έχουν βραβευτεί σε διάφορες κινηματογραφικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, τις ερμηνεύουν σπουδαίοι ηθοποιοί. 


 Βραβευμένες ή όχι οι ταινίες που προβάλλουμε δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Τις διαλέγουμε κάθε φορά με κέφι και σεβασμό στους φίλους που μας παρακολουθούν στα 11 χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση μας. Είναι ταινίες που αγαπάμε να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε εμείς οι ίδιοι. Μπορούν να ψυχαγωγήσουν, να συγκινήσουν, να προβληματίσουν κάθε θεατή. 





 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο